Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου ΝΗΡΕΑΣ : Συσπείρωση στο Σωματείο – Μπροστά οι δικές μας ανάγκες

0

Η Διοίκηση του σωματείου μας στηρίζει τον συνάδελφο ΣΓ που ΚΑΙ με εξώδικο προς την εργοδοσία ζητάει την επαναφορά του μισθού του στα προ μειώσεων επίπεδα. Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία υπό την απειλή της απόλυσης είχε επιβάλλει μειώσεις το 2013 με τον σαφή όρο που αναγράφονταν σε αυτές ότι οι μισθοί θα επανέλθουν στα προ μειώσεων επίπεδα από 01/01/2016. Ελάχιστοι συνάδελφοι είχαν αρνηθεί τότε να υπογράψουν καθώς τότε δεν είχαμε οργάνωση.

Οι ορέξεις τις εργοδοσίας όμως δεν σταματούν. Το 2016 αρνήθηκε την επαναφορά των μισθών και επειδή εντωμεταξύ είχαμε δημιουργήσει το σωματείο μας, ξεκίνησε να παρέχει κουπόνια ως αντιστάθμισμα των μειώσεων και προκειμένου να κάμψει αγωνιστικές διαθέσεις.

Ο συνάδελφος ποτέ δεν παρέλαβε αυτά τα κουπόνια παρότι κατ’ επανάληψη η εργοδοσία του τα παρείχε. Διεκδικεί επίμονα το δίκιο του, την επαναφορά του μισθού. Ταυτόχρονα πρωτοστατεί στη δράση του σωματείου, που ήταν από τους πρώτους που οργανώθηκαν και τώρα είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, την επαναφορά του μισθού του και όλων των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό, δέχτηκε πολλές φορές δυσμενή μεταχείριση. Το σωματείο κάνει σαφές πως η συνέχεια αυτής της αντιμετώπισης, καθώς και κάθε άλλη εκδικητική ενέργεια σε βάρος του, δε θα γίνει ανεκτή.

Η εργοδοσία προκειμένου να μεγαλώσει τα περιθώρια κέρδους της, επιτίθεται στα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας αξιοποιώντας την αντεργατική – αντιλαϊκή νομοθεσία, τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων. Οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ότι είναι ενάντια στη πληρωμή με κουπόνια αποδείχτηκε κενό γράμμα καθώς, στην πράξη, δεν έβαλαν κανένα εμπόδιο στην εργοδοσία να εφαρμόζει το συγκεκριμένο καθεστώς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν στη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε απευθύνει στην εργοδοσία. Μπροστά και στη διαφαινόμενη ολοκλήρωση της πώλησης του ομίλου και της διαφαινόμενης συγχώνευσης με τις άλλες δύο μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, χωρίς αφαίρεση δικαιωμάτων.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Επαναφορά μισθών στα προ μειώσεων επίπεδα για όλους που ο μισθός τους είχε μειωθεί είτε δούλευαν στο Νηρέα απευθείας, είτε μέσω άλλων εταιριών LEMOND, Ελ. Ιχθ. Κτλ.
  • Να καταργηθεί τώρα το αίσχος του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς. Αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση δικαιωμάτων στους νέους συναδέλφους, τους έκτακτους, τους εποχικούς κτλ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.