Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΕ μας φοβίζουν τα ΜΑΤ, οι ΟΠΚΕ και οι ένοπλοι ασφαλίτες

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Αττικής

Με μαχητική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, με τη συμμετοχή μελών του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας, «σπάσαμε» το κλίμα αστυνομοκρατίας, με την παρουσία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ένοπλων ασφαλιτών μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, που προσπάθησαν να στήσουν κυβέρνηση και διοίκηση, για να μην εκφρασθούν οι διεκδικήσεις μας για ουσιαστική αναβάθμιση του ΘΡΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Αττικής.

Στην κινητοποίηση μας παρευρέθηκαν ο βουλευτής Δ. Αττικής του ΚΚΕ Χ. Τσοκάνης και ο Περιφερειακός σύμβουλος Δ. Αττικής της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γ. Τάτσης.

ΜΑΤΑΙΗ ήταν η προσπάθεια τους να μην φτάσουμε στο αμφιθέατρο όπου γινόταν η προεκλογική φιέστα για το «ξέπλυμα» των «δωρητών» καπιταλιστών για τα πολύνεκρα εργοδοτικά εγκλήματα στα διυλιστήρια της περιοχής αλλά και τη «διαφήμιση» της κυβερνητικής πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Με τις παρεμβάσεις μας, αναδείξαμε τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ασθενείς και εργαζόμενους του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου:

  • παραμένουν κενές 286 θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία για την πρόσληψη των νοσηλευτών της προκήρυξης 7Κ που έγινε τον Οκτώβριο 2022 και απορρίπτονται ακόμη και τα αιτήματα της διοίκησης του νοσοκομείου για πρόσληψη επικουρικών τραυματιοφορέων και μαιών..
  • λόγω των ελλείψεων προσωπικού, λειτουργούν μόνο 7 από τις 13 χειρουργικές αίθουσες και εκατοντάδες ασθενείς είναι σε πολύμηνη αναμονή για επέμβαση
  • περισσότεροι από 300 συμβασιούχοι είναι σε εργασιακή ομηρία διαρκείας, αν και καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας σε όλες τα τμήματα
  • προχωρούν την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία, που θα οδηγήσει σε απόλυση 40 συμβασιούχων συναδέλφων και πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου
  • εξακολουθεί να μην υπάρχει μαγνητικός τομογράφος και ψηφιακός μαστογράφος με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάνθρωποι, ακόμη και νοσηλευόμενοι ασθενείς, να αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για τις εξετάσεις που έχουν ανάγκη και δικαιούνται

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς αξιοποιούνται οι «δωρεές» αποτελεί το απαράδεκτο γεγονός ότι το μηχάνημα του ηλεκτρομυογράφου που είναι εγκαταστημένο στην «εγκαινιασμένη» μοναδα νευρομυικών παθήσεων (που αποτελεί οργανικό τμήμα  του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου) και το οποίο λειτουργεί υπο την επιστημονική επίβλεψη γιατρών του νοσοκομείου, είναι «προσβάσιμο» μόνο στους ασθενείς που έρχονται μέσω της ΜΚΟ MDA και ΟΧΙ για τους υπόλοιπους ασθενείς του νοσοκομείου.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στα κέντρα υγείας της περιοχής, όπου παραμένουν σε εργασιακή ομηρία δεκάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας:

  • στο 1ο και 2ο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού.
  • στο 1ο και 2ο Κέντρα Υγείας Μεγάρων λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και παραμένουν κενές 20 οργανικές θέσεις προσωπικού. .
  • στο Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου υπάρχουν μόνο 6 γιατροί και ελάχιστο προσωπικό, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο πρωινά τις καθημερινές ενώ στη Μάνδρα εξακολουθεί να μην υπάρχει Κέντρο Υγείας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η εντεινόμενη κρατική τρομοκρατία της κυβέρνησης της ΝΔ ΔΕΝ μας φοβίζει. Θα την αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίσαμε και την κρατική τρομοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεσμευόμαστε ότι δε θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».

Ξέρουμε ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και την υγεία των λαϊκών οικογενειών είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...