Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Συνεχίζουμε τον αγώνα για επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

image_pdfimage_print

Συνεχίζουμε τον αγώνα για επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα και καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους. 

Συγκέντρωση Διεκδίκησης, πραγματοποιήσαμε, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματα μας.

Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εξάπλωση της επιδημίας. Εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο στους εργασιακούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  • με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, μειώνουν τη χρηματοδότηση για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ – εν μέσω επιδημίας – ενώ ταυτόχρονα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης, μοιράζουν δις ευρώ επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών στους επιχειρηματικούς ομίλους
  • παραμένουν απλήρωτες οι εφημερίες και η αποζημίωση για νυχτερινή και κυριακάτικη εργασία του Οκτωβρίου και εξακολουθεί ο αποκλεισμός μας από την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
  • συνεχίζονται οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των εργαζομένων από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων
  • συνεχίζονται τα «παζάρια» για την «αποζημίωση» για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, όπως προβλέπει η πρόσφατη τροπολογία, που ψήφισε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Αντί να επιτάξουν τις ιδιωτικές μονάδες υγείας και να τις εντάξουν σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • έχουν ουσιαστικά παραδώσει τον προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ταυτόχρονα αποδυναμώνουν, αντί να ενισχύσουν τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να συμβάλλουν στην πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας.
  • υλοποιούν τις προτάσεις της ηγεσίας του ΠΙΣ για είσοδο ιδιωτών γιατρών και υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των νοσοκομειακών γιατρών. Αντί να αξιοποιήσουν τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, με ίδια δικαιώματα με τους νοσοκομειακούς, και δυνατότητα παραμονής, με πλήρη και αποκλειστική εργασία.
  • μειώνουν τη διάρκεια των νέων συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού από 2 έτη σε 1 έτος. Αντί, με νομοθετική ρύθμιση, να μονιμοποιήσουν όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • αξιοποιούν την εθελοντική προσφορά συναδέλφων για να ανοίξουν τον δρόμο για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού. Αντί να προσλάβουν επειγόντως υγειονομικούς, για να στελεχώσουν τα κλειστά νοσοκομεία για τη νοσηλεία ασθενών με COVID.
  • αν και τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε εστίες διασποράς της επιδημίας, με εκατοντάδες νοσούντες συναδέλφους, αρνούνται να γίνεται συστηματικός περιοδικός εργαστηριακός έλεγχος των εργαζομένων και προληπτικός έλεγχος των ασθενών.
  • δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας αλλά απειλούν (π.χ. νοσοκομείο Πτολεμαΐδας) με κυρώσεις συναδέλφους που εκτίθενται σε υψηλού κινδύνου επαφή με θετικά κρούσματα.

Στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, φτάνουν στο σημείο να στελεχώνουν το Ιατρείο COVID στο ΤΕΠ με ορθοπεδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους.

Ανοίγουν νέα ΜΕΘ COVID, χωρίς να έχουν προσλάβει ούτε ένα εργαζόμενο, αφαιρώντας κρεβάτια από τη νοσηλεία εγκαυματιών ασθενών και μετακινώντας προσωπικό από τις ήδη υποστελεχωμένες ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού ακόμη και στις κλινικές που νοσηλεύουν ασθενείς με COVID (Πνευμονολογική και Β Παθολογική) ενώ η νοσηλεία στην ίδια κλινική (Α Παθολογική) πιθανών ασθενών με COVID και ασθενών με άλλες παθήσεις, αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς της επιδημίας

Ενάντια στην πολιτική αυτή, που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή μας και θυσιάζει τα δικαιώματα μας, για να εξασφαλισθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των Σωματείων των υγειονομικών, μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς.

Στην κατεύθυνση αυτή, προχωράμε σε κλαδικές συνελεύσεις με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, για να συναποφασίσουμε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Comments are closed.