Κυριακή, Απρίλιος 11

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Συνέχιση κινητοποιήσεων για ανάκληση μετατροπής σε νοσοκομείο COVID

0
image_pdfimage_print

Η μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση και ο συνεχής κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης κλίμακας επιβάλλουν την άμεση επαναλειτουργία  του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ως Γενικό Νοσοκομείο και την ενίσχυση με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Πέμπτη 8 Απριλίου:    Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ.,

                                          στο Δημαρχείο Ελευσίνας

Παρασκευή 9 Απριλίου: Αυτοκινητοπορεία στις 6 μ.μ.,

                                              με αφετηρία στα Λιντλ Ελευσίνας

Μαζική Συγκέντρωση και Συμβολικό αποκλεισμό της Οδού Γεννηματά πραγματοποιήσαμε, την Τρίτη 6 Απριλίου, οι εργαζόμενοι του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το  Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαίκής Συσπείρωσης Α, Αλεξανδρόπουλος και Α. Τσοκάνης.

 Αναδείξαμε ότι η μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο μόνο COVID, αφήνει δεκάδες χιλιάδες κάτοικους και εργαζομένους της περιοχής, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετατροπή «συνέπεσε» με ασφυκτική αύξηση των ρύπων από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ, που σχετίζεται με έκτακτο σταμάτημα λόγω βλάβης στη μονάδα U-32, ενώ παραμένει ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης κλίμακας στην περιοχή, όπως αποδείχθηκε από την πρόσφατη έκρηξη στο ΚΥΤ Ασπροπύργου.

Αποτέλεσμα της κυβερνητικής απόφασης είναι ότι στο κέντρο μιας μεγάλης βιομηχανικής περιοχής, ανάμεσα σε 2 διυλιστήρια δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο κρεβάτι για τη νοσηλεία εγκαυματιών και πολυτραυματιών.

Αδιαφορούν και τους δεκάδες ασθενείς με σοβαρότατες παθήσεις (π.χ. κακοήθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ) που κάνουν θεραπείες σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου καθώς και για τους περισσότερους από 1000 ασθενείς που περιμένουν στη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση.

Αδιαφορούν για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας  ασθενών με COVID στις κλινικές και ΜΕΘ του νοσοκομείου,  που θα χειροτερέψουν δραματικά γιατί η ανακοινωμένη αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων ασθενών από 129 σε 213 ΔΕΝ συνοδεύεται από την πρόσληψη ούτε ενός παθολόγου, πνευμονολόγου ή εντατικολόγου.

Κινδυνεύει άμεσα με διακοπή λειτουργίας, η Πνευμονολογική κλινική, όπου έχουν απομείνει μόνο 2 ειδικευμένοι γιατροί (1 μόνιμος και 1 επικουρικός).

Αντί για την άμεση πρόσληψη παθολόγων και πνευμονολόγων, μετακίνησαν στις κλινικές COVID ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων (ψυχιατρικής, ακτινολογίας, γυναικολογίας, καρδιολογίας, παιδιατρικής, νευρολογίας κλπ) ενώ παραμένουν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραιατρικό προσωπικό.

Αρνούνται να δεσμευθούν ακόμη και για την παραμονή των εκατοντάδων συμβασιούχων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες.

Αξιοποιούν την επιδημία για να ενισχύσουν την κερδοφορία των ιδιωτικών κλινικών, με την μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία μας για να εξασφαλισθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και διεκδικούμε:

► Μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και κατοίκων από την ανεξέλεγκτη ρύπανση και δυσοσμία των ΕΛΠΕ. Ιδιαίτερα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

►► άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών για  αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID, οι οποίοι νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες

►► ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα

 

 

Share.

Comments are closed.