Τρίτη, 2 Ιουνίου

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Στάση εργασίας 19 Σεπτεμβρίου από 11 π.μ. έως 12, μέτρα  για την προστασία  της ασφάλειας εργαζομένων, ασθενών και  επισκεπτών

image_pdfimage_print

Να ληφθούν άμεσα μέτρα  για την προστασία  της ασφάλειας εργαζομένων, ασθενών και  επισκεπτών   και τη νομική κάλυψη των υγειονομικών   που δέχονται επίθεση στο χώρο εργασίας τους

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  Στάση Εργασίας από 11 π.μ. έως 12 μ. Συγκέντρωση στην είσοδο του  νοσοκομείου                                                                                                                                                                           

Τα πρόσφατα απαράδεκτα περιστατικά επιθέσεων σε νοσηλεύτρια της Ορθοπεδικής κλινικής και σε ειδικευόμενη γιατρό της Α Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας επιβεβαιώνουν την ανάγκη για ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου μας και την εξασφάλιση, με κρατική ευθύνη,  πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα. Προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας αλλά και οι απειλές σε βάρος νοσηλευτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Κέντρου Εγκαυμάτων

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων» ή ως δήθεν «υπευθύνων» ή «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, που βιώνουν καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι.

Στόχος της εκστρατείας συκοφάντησης των υγειονομικών είναι να «δικαιολογηθεί» η συνέχιση της επίθεσης στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας και κυρίως να συγκαλυφθεί ότι η αιτία της απαράδεκτης κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι η υλοποίηση από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης.

Θυμίζουμε ότι έχουμε θέσει το αίτημα της νομικής κάλυψης των υγειονομικών στην προηγούμενη και στη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, ότι παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας, παραμένει το σοβαρό πρόβλημα της ανεπαρκούς φύλαξης και ελλιπέστατου φωτισμού του προαυλίου του νοσοκομείου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χώρο μεταξύ Κέντρου Εγκαυμάτων και παρκινγκ.

Ζητάμε να παρθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα αναγκαία μέτρα για:

► να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

► να ενισχυθεί η φύλαξη και ο φωτισμός του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένου του προαυλίου και του πάρκινγκ

Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση στο πρόβλημα της φύλαξης, και αυτό διεκδικούμε, είναι η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών, με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Comments are closed.