Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Να προσληφθούν παιδίατροι και σχολίατροι στα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής

image_pdfimage_print

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τη υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Να προσληφθούν παιδίατροι και σχολίατροι στα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής

Η έναρξη της λειτουργία των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων γίνεται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, με τις οποίες «άνοιξαν» τον Σεπτέμβριο και «έκλεισαν» δύο μήνες αργότερα. . Δηλαδή, χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο για την αραίωση των μαθητών στις αίθουσες. Χωρίς την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Χωρίς να έχει εξασφαλισθεί ο δωρεάν μαζικός επαναλαμβανόμενος έλεγχος εκπαιδευτικών και μαθητών και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Κλειστά παραμένουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια. Το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έχει καταστροφικές συνέπειες για τους μαθητές, στην κρίσιμη ηλικία που βρίσκονται, στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Από τα παιδιά των μικρότερων τάξεων (νηπίων – δημοτικού) που παρουσιάζουν προβλήματα τόσο στην προσαρμογή τους στη σχολική ζωή όσο και στην κοινωνικοποίησή τους, έως και της Γ’ Λυκείου που καλούνται να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις, παλεύοντας να καλύψουν επαρκώς την ύλη.

Επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών έχει και η αυξανόμενη φτώχεια και ανεργία που «εξαπλώνεται», ιδιαίτερα σε μικρούς επαγγελματίες – εμπόρους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που «έκλεισαν» ή υπολειτουργούν.

Αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την προστασίας της υγείας στα σχολεία, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την επιδημία για να προωθήσει νέα αντιδημοκρατικά μέτρα, όπως η εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος στα Πανεπιστήμια, ενώ ανακοίνωσε, για άλλη μια φορά, αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αυξάνοντας το άγχος χιλιάδων μαθητών και γονιών.

Ενδεικτική είναι η απαράδεκτη κατάσταση – με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών – με τις προβληματικές υποδομές σε πολλά από τα Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Ελευσίνας του Ασπροπύργου και της Μάνδρας – Ειδυλλίας, ενώ δεν έχει εξασφαλισθεί ούτε η επαρκής καθαριότητα των σχολείων.

Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός είναι ότι δεν εργάζεται ούτε ένας παιδίατρος στα Κέντρα Υγείας σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο – στην Μάνδρα εξακολουθεί να μην υπάρχει Κέντρο Υγείας – ενώ ανύπαρκτοι είναι οι σχολίατροι και σχολικοί νοσηλευτές.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενώ οι ελλείψεις θα χειροτερέψουν από τη νέα μείωση – εν μέσω επιδημίας – της κρατικής χρηματοδότησης για τα Κέντρα Υγείας κατά 92 εκατ. ευρώ για το 2021.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Γονέων και των μαθητικών συμβουλίων και ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για:

► Προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Αξιοποίηση χώρων και αιθουσών για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σχολικές τάξεις. Δωρεάν χορήγηση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας

► Προσλήψεις παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα. Προσλήψεις σχολιάτρων και σχολικών νοσηλευτών για την κάλυψη των αναγκών. 

► Δωρεάν, συστηματικός εργαστηριακός έλεγχος για Covid σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές. Να προχωρήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και εργαζομένων.

► Καμία αλλαγή φέτος στο σύστημα εισαγωγής και καμία περικοπή στον αριθμό εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και στην κινητοποίηση, μαζί με εργατικά σωματεία της περιοχής, στην Ελευσίνα, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασίας της υγείας σε σχολεία, χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την ουσιαστική ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Comments are closed.