Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Καταγγελία για απαράδεκτη στάση κυβερνητικού συνδικαλιστή απέναντι σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς

0
image_pdfimage_print

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Χ. Παπαναστάσης, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ  εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ χαρακτήρισε ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ   τους  υγειονομικούς που συμμετείχαν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021.

Για τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ  είμαστε «γραφικοί»  όσοι διεκδικούμε την  ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, να μην απολυθούν οι χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας χιλιάδων συναδέλφων και να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, όσοι διεκδικούμε την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αυξήσεις στους μισθούς μας και  επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Την ώρα που οι υγειονομικοί έχουμε  γονατίσει κυριολεκτικά  εξαιτίας της εντατικοποίησης και των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, που τα δημόσια νοσοκομεία κινδυνεύουν να «καταρρεύσουν» ή να μετατραπούν σε «μιας νόσου», που  καθημερινά διασωληνωμένοι ασθενείς αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ, ο κυβερνητικός συνδικαλιστής επέλεξε να στραφεί εναντίον των συναδέλφων του “που υποτίθεται” πως εκπροσωπεί.

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για το ποια  συμφέροντα «υπηρετεί» πραγματικά ο επικεφαλής της δήθεν «αδέσμευτης» ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ.

Γιατί σίγουρα ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τα δικά μας προβλήματα, τις αγωνίες μας και την ανάγκη να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας να καταδικάσουν απερίφραστα την απαράδεκτη στάση του κυβερνητικού συνδικαλιστή.

Share.

Comments are closed.