Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Η εντεινόμενη κρατική καταστολή ΔΕΝ μας φοβίζει

image_pdfimage_print

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα μας και την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών

Με ΜΑΤ και χημικά ήρθαμε αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας και των άλλων δημόσιων μονάδων υγείας στη συγκέντρωση, στο Υπουργείο Υγείας, για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

Επικαλούμενη τον πρόσφατο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε τα ΜΑΤ για να υποδεχθούν τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, ανάμεσα τους και πολλούς συναδέλφους που κινδυνεύουν με άμεση απόλυση.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η εντεινόμενη τρομοκρατία της κυβέρνησης της ΝΔ ΔΕΝ μας φοβίζει. Θα την αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίσαμε και την κρατική τρομοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Άλλωστε, ξέρουμε καλά ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και την υγεία τη δική μας και των υπόλοιπων λαϊκών οικογενειών είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Αν και είμαστε μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος της επιδημίας, το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, όπως και οι υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας αδυνατούν ήδη να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με SARS-CoV-2.

Χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, ανεπαρκή υποστελεχωμένα κρεβάτια ΜΕΘ, μηχανήματα μοριακού ελέγχου που «ξεμένουν» από αντιδραστήρια, είναι η καθημερινή πραγματικότητα που διαψεύδει τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί «θωράκισης του ΕΣΥ».

Η απόφαση – κάτω κυρίως από το «βάρος» της εξάπλωσης της επιδημίας αλλά και την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεων – για παράταση των συμβάσεων συμβασιούχων εργαζομένων ούτε τους εξασφαλίζει τη μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, που έχουν ανάγκη, ούτε αρκεί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό των μονάδων υγείας.

Στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, παραμένουν κενές 260 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, ενώ η πρόβλεψη για ενίσχυση του νοσοκομείου με 8 επικουρικούς νοσηλευτές και 3 επικουρικούς τραυματιοφορείς δεν αρκεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο  τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Ταυτόχρονα, με απόλυση εξακολουθούν να κινδυνεύουν 45 εργαζόμενοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες.

Αντίστοιχα στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων ενώ με απόλυση κινδυνεύουν 11 συνάδελφοι, που χωρίς αυτούς, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η συνέχιση της λειτουργίας του.

Θυμίζουμε ότι, το διάστημα Μάρτιος – Μάιος, για να εξοικονομηθεί προσωπικό και κρεβάτια, εκτός από την αναστολή λειτουργίας τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων, είχαν γίνει εκτεταμένες συμπτύξεις με αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό της λειτουργίας των περισσότερων κλινικών του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Ουσιαστικά το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο κόντευε να μετατραπεί σε “νοσοκομείο της μιας νόσου”, αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις, ιδιαίτερα να λάβουμε υπόψη ότι είναι το μοναδικό νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Αντί για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας στα σχολεία, στα ΜΜΜ και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» εργατικά δικαιώματα, να ενισχύσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία και να προωθήσει τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους και δεσμευόμαστε ότι δε θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».

Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε τον αγώνα:

► στηρίζουμε τη Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου που αποφασίσθηκε στη Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου

► οργανώνουμε αγωνιστική παρέμβαση στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

► συμμετέχουμε στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και τη Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Comments are closed.