Τετάρτη, 8 Απριλίου

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου :Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, που αγωνίζονται ενάντια στην μετατροπή των νησιών σε αποθήκες – φυλακές προσφύγων και μεταναστών

image_pdfimage_print

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στάση Εργασίας από 12:30 μ.μ. έως 1:30 μ.μ.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 12:30 στην είσοδο νοσοκομείου

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και κατοίκων της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που αντιστέκονται στην πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής για την μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε αποθήκες – φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Αντί για μέτρα ενίσχυσης των νησιωτών, που βιώνουν καθημερινά την προκλητική επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και τα προβλήματα από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων, σε απάνθρωπες συνθήκες, η κυβέρνηση προσπαθεί με αναγκαστικές επιτάξεις, ΜΑΤ και χημικά, να επιβάλει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατασκευή κλειστών «hot spot».

Αντί να στείλουν πλοία στα νησιά του Αιγαίου για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, όπως δικαίως διεκδικούν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε πλοία με ΜΑΤ και «αύρες» για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό λαό».

Την ίδια μέρα με την επίθεση των ΜΑΤ στους νησιώτες, η αστυνομία είχε αναλάβει να επιβάλλει τη συμμετοχή εργοδοτών και νόθων αντιπροσώπων στο «Συνέδριο» – παρωδία της ΓΣΕΕ, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα διατηρήσουν τις «καρέκλες» τους οι παρατάξεις που έχουν μετατρέψει τη ΓΣΕΕ στον καλύτερο σύμμαχο της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Καθημερινά, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους ενεργοποιούνται για να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου», με κάθε τρόπο, με αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος υγειονομικών, με δικαστικές διώξεις, με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με τη καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς και τους τόπους κατοικίας.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα υπερασπισθούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δε σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στον αγώνα των κατοίκων των νησιών για:

να φύγουν τα ΜΑΤ και να σταματήσει η καταστολή σε βάρος νησιωτών και προσφύγων

► να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τις επιτάξεις και τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης

► να κλείσουν τα «hot spot». Να απεγκλωβισθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες και να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα

► να καταργηθεί η συμφωνία κυβερνήσεων – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας

► να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

► να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spot, ως μόνιμο προσωπικό, σε κρατικές δομές, Δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στις αμερικανοΝΑΤΟικές επεμβάσεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, που «αιματοκυλούν» τους λαούς της περιοχής, ευθύνονται για τα κύματα των ξεριζωμένων και αυξάνουν τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, με εμπλοκή και της χώρας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Comments are closed.