Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : 9 Δεκέμβρη Παναττική στάση εργασίας τραυματιοφορέων

0
image_pdfimage_print

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Παναττική Στάση Εργασίας Τραυματιοφορέων

(από 10 π.μ. έως 3 μ.μ.)

Συγκέντρωση στις 12 μ. στο Υπουργείο Υγείας

 Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών, των ΜΕΘ – ΜΑΦ, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των Χειρουργείων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό του νοσοκομείου, κενές είναι περισσότερες από το 50% των οργανικών θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, εργάζονται 46 μόνιμοι    και αορίστου χρόνου τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου ενώ παραμένουν κενές 60 οργανικές θέσεις. Από τις 60 κενές θέσεις, μόνο 3 έχουν προκηρυχθεί για να καλυφθούν, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Λόγω των μεγάλων ελλείψεων, τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας ή δυο τραυματιοφορείς καλύπτουν την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου ενώ η έλλειψη τραυματιοφορέων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Χειρουργεία έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν η διεκπεραίωση εξετάσεων και εισαγωγών και η μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις. Αντίστοιχα, βοηθοί θαλάμου μετακινούνται από κλινική σε κλινική για να καλυφθούν πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας.

Η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, και τις αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα)  έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.

Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι 24 επικουρικοί τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου και των οποίων οι συμβάσεις τους λήγουν μέσα στο 2022.

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες». Δεδομένου ότι στο κόστος λειτουργίας θα συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία του προσωπικού, για να μπορεί το νοσοκομείο – επιχείρηση να είναι «ανταγωνιστικό» με τις αντίστοιχες ιδιωτικές κλινικές, ώστε να «κλείνει συμφωνίες» με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον ΕΟΠΥΥ (που σχεδιάζεται να λειτουργεί  ως ιδιωτική ασφαλιστική) θα πρέπει να έχει όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Γι’ αυτό, διαιωνίζονται οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Γι’ αυτό απορρίπτεται, από όλες τις κυβερνήσεις, το αίτημα μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.

Χαρακτηριστικό είναι η μοναδική προκήρυξη (2Κ/2019) για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που έχει ολοκληρωθεί από το 2019 έως σήμερα, αφορούσε την αντικατάσταση ισάριθμων επικουρικών, που ήδη εργάζονταν ενώ, αν και έχουν περάσει 17 μήνες, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της προκήρυξης (6Κ/2020), που ξεκίνησε τον Αύγουστο 2020.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις μόνιμων τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.

ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Share.

Comments are closed.