Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : 12 Απρίλη Πανθριακιακή απεργία. Συγκέντρωση στις 6μ.μ. για την επαναλειτουργία ΓΝΕ Θριασίου ως Γενικό Νοσοκομείο

0
image_pdfimage_print

Να επαναλειτουργήσει το ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ως Γενικό Νοσοκομείο

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην Πλ Ηρώων, Ελευσίνα

άμεση επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία των διασωληνωμένων ασθενών, που παραμένουν εκτός ΜΕΘ και την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID, οι οποίοι νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες

► ενίσχυση ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα

► λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία

Απεργούμε και Διαδηλώνουμε ενάντια στην μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δ. Αττικής σε νοσοκομείο μόνο COVID, που αφήνει «ακάλυπτους»

  • τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους που ζουν κυριολεκτικά κάτω από τα φουγάρα των ΕΛΠΕ και η υγεία τους επιβαρύνεται από τη συνεχιζόμενη παραμονή του ΧΥΤΑ Φυλής και την υπερσυγκέντρωση ρυπογόνων βιoμηχανικών δραστηριοτήτων.
  • τους χιλιάδες εργαζόμενους στη βιομηχανική περιοχή του Θριασίου Πεδίου, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι σχεδόν καθημερινά και τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων είναι από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα.
  • τους δεκάδες ασθενείς με σοβαρότατες παθήσεις (π.χ. κακοήθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας) που κάνουν θεραπείες σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου και τους περισσότερους από 1000 ασθενείς που περιμένουν στη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η ανακοινωμένη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID από 129 σε 213 δε συνοδεύθηκε ούτε από «υπόσχεση» για ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό.

Αρνούνται να δεσμευθούν ακόμη και για την παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες και κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες.

Αντί για την άμεση πρόσληψη παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων καθώς και νοσηλευτικού, βοηθητικού υγειονομικού και παραιατρικού προσωπικού, μετακινούν ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων στις κλινικές και ΜΕΘ  COVID.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στα Κέντρα υγείας της περιοχής. Στην Μάνδρα υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί 2 πρωινά την εβδομάδα. Στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων.  Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αντί για 11 γενικούς γιατρούς, έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός και κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας.

Αντί για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να εξασφαλισθεί η  αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID, αξιοποιούν την επιδημία για να επεκταθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγείας, εξασφαλίζοντας, για παράδειγμα, σίγουρη «πελατεία» στις ιδιωτικές κλινικές με τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

Υλοποιούν, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η υγεία είναι ατομική ευθύνη και η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα που πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς.

Αυτή η πολιτική αποτυπώνεται στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας», που αποτελεί τη βάση για τα νέα «Μνημόνια», και στο οποίο περιλαμβάνεται η λειτουργία των νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθώς και η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και ΣΔΙΤ, με βάση το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδεικνύεται, ότι απέναντι μας, εκτός από τον αόρατο εχθρό, την επιδημία, έχουμε και τον ορατό εχθρό, τους επιχειρηματικούς ομίλους που τα συμφέροντα τους υπηρετεί η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας.

Με αυτό τον εχθρό χρειάζεται να συγκρουστούμε, για να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Share.

Comments are closed.