Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε στις

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών, αλλά και την αγανάκτησή μας για την απόπειρα φίμωσης της φωνής των δασκάλων των παιδιών μας!

Αφού τα υπουργεία αυτά, δεν βρίσκουν άλλον τρόπο να απαντήσουν στα δίκαια αιτήματα  των εκπαιδευτικών αντίθετα τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την, προκηρυγμένη εδώ και καιρό, 24ωρη απεργία της ΔΟΕ. Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στη σύγχρονη ιστορία της ΔΟΕ. Σήμερα το πρωί (22/10) στις 11πμ, επιδόθηκε αγωγή των παραπάνω υπουργείων κατά της ΔΟΕ και με τη συνηθισμένη πια «φαστ τρακ» διαδικασία του κατεπείγοντος που εκδικάστηκε στη 1 το μεσημέρι και έβγαλε παράνομη την απεργία της ΔΟΕ.

Αντί, να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της Εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η ΔΟΕ αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (π.χ. αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές, συγχωνεύσεις τμημάτων άθλιες υποδομές ΚΛΠ), προσπαθούν να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης των εκπαιδευτικών που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23/10 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, είναι το ξεκάθαρο αγωνιστικό μήνυμα που στέλνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Στον αγώνα συσπειρώνονται και οι καθηγητές με αποφάσεις δεκάδων ΕΛΠΕ και με κάλυψη από σήμερα ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εκπαιδευτικούς και υπερασπιζόμαστε μαζί τους το δικαίωμά ΟΛΩΝ μας στην απεργία, στην οργάνωση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στα Προπύλαια στις 12.00. Η απόπειρα φίμωσης της φωνής των εκπαιδευτικών, των δασκάλων, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!».

Περισσότερα

Σωματεία Αρκαδίας: Κάλεσμα σε σύσκεψη 24 Σεπτέμβρη για την οργάνωση της πάλης

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7:30μμ Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης Τα παρακάτω σωματεία: ...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Ξενοδόχοι: ζητάνε 13ωρο σπαστό!! Κατάργηση της 11ωρης Ξεκούρασης Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή την επιστολή...

Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για την 13ωρη εργασία

Συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου και εκτίμησε τη δράση του κατά τη διάρκεια του...