Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Για την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

  • Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε δίκη στις 28 Νοεμβρίου 2022 της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συναδέλφισσας Αφροδίτης Ρέτζιου.
  • Απαιτούμε να ανακληθεί εδώ και τώρα η δίωξη σε βάρος της

Η πρόεδρος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. κατηγορείται για παραβίαση του αντεργατικού νόμου 4703/2020, «νόμου Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί αρνήθηκε όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κλητήριο θέσπισμα «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις»!

Η δίκη αυτή, η οποία είναι και η πρώτη του είδους μετά από πολλά χρόνια, αποτελεί επιχείρηση εφαρμογής του αντεργατικού νόμου για την απαγόρευση και καταστολή των κινητοποιήσεων των υγειονομικών που έδωσαν και δίνουν τη μάχη για να σταθούν όρθια τα δημόσια νοσοκομεία και να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού μας.

Μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική περίοδος που μεθοδεύεται μία τέτοια δίκη. Είναι οργανικό μέρος της γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Επιδιώκουν να στείλουν ένα μήνυμα τρομοκράτησης των εργαζομένων που αγανακτούν, οργανώνονται και παλεύουν απέναντι στην πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια, την εξαθλίωση, και όσους αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας αγωνίστριας – γιατρού της πρώτης γραμμής  και ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να γίνουν μια γροθιά και να δυναμώσουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη, προασπίζοντας τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και ακυρώνοντας στην πράξη και αυτόν και κάθε άδικο κι αντιδραστικά νόμο.

Περισσότερα

Διαμαρτυρία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την υπομετάγγιση παιδιών με μεσογειακή αναιμία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο διοίκησης του Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν σωματεία , φορείς με...

Παν-Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διεκδίκησης στο Παλαμά(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Παλαμά...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Κινητοποίηση και στάση εργασίας 13 Οκτώβρη με συγκέντρωση την πύλη του νοσοκομείου

Κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων σε κινητοποίηση και στάση εργασίας την Παρασκευή 13/10/2023 στην...