Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Έξω η αστυνομία από σχολές & χώρους δουλειάς

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

Καταδικάζουμε τη χτεσινή είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΕΛΤΑ μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη.

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε πρωτόγνωρη και μάλιστα μέσα σε εξεταστική περίοδο για τους σπουδαστές. Όπως δεν είναι σύμπτωση η πρόσφατη κατάληψη του εργοστασίου (!!!) της Μαλαματίνα από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Και οι δυο αυτές ενέργειες αποτελούν μέρος του σχεδίου της για να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Είτε πρόκειται για την εγκατάσταση και διασφάλιση των επιχειρήσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που θα διαχειρίζονται την περιουσία του πανεπιστημίου, χτυπώντας ουσιαστικά τη φοιτητική μέριμνα, είτε για το τσάκισμα κάθε εμποδίου στις ομαδικές απολύσεις και στην κερδοφορία των μονοπωλίων, η συνταγή είναι ίδια: τρομοκρατία, συλλήψεις, χτύπημα στο ψαχνό.

Οι φοιτητές δεν είναι παραβατικά στοιχεία – παλεύουν για δημόσια – δωρεάν – υψηλού επιπέδου παιδεία!

Εδώ και ένα χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες εμπόδισαν στην πράξη την παρουσία της αστυνομίας στις σχολές, το ίδιο θα κάνουν και τώρα!

Αυτό που όπως φαίνεται δεν έχει υπολογίσει καλά η κυβέρνηση είναι ότι οι επιλογές της αντί να φοβίζουν, βγάζουν όλο και περισσότερους στον δρόμο του αγώνα. Αντί να απομονώνουν όσους αγωνίζονται, μεγαλώνουν το κύμα αλληλεγγύης από τον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην ακρίβεια, στην επισιτιστική και ενεργειακή κρίση, τη νέα φτωχοποίηση, την τρομοκρατία και την καταστολή.

Θα δυναμώνει καθημερινά ο αγώνας να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, όπως και ο νόμος Χατζηδάκη. Το σύνθημα ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ θα το νιώσουν καλά σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς, μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα αντι-εκπαιδευτικά & αντεργατικά εκτρώματα που έφεραν και ψήφισαν στη Βουλή.

Οι φοιτητές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες τους, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα. Η πανάκριβη φοιτητική στέγη δεν είναι μόνο πρόβλημα των φοιτητών, αλλά και των εργαζόμενων γονιών που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο βασικές οικογενειακές ανάγκες. 

ΜΕ ΜΑΤ & ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ & ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζ. Υπ. Γεωργίας – Σύλλογος Εργαζ. Υπ. Γεωργίας Αττικής: Όλοι στη συγκέντρωση 1μ.μ. στη Βουλή

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/12 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ 1...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ακύρωση των αναστολών εργασίας

Άμεση εφαρμογή της απόφαση του Γ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση των...

Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων:Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΕΚΤΡΩΜΑ   ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ  Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για...