Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ : Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργία 6 Μάη

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 10ΠΜΜ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη. Η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία έχει σαν βασικό αίτημα την υπεράσπιση του 8ωρου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας. Το νομοσχέδιο που φέρνει μέσα στο Μάη η κυβέρνηση κάνει τη ζωή μας λάστιχο, επιτρέποντας στον εργοδότη να μας κρατά μέχρι και 10 ώρες στη δουλειά χωρίς να μας πληρώνει υπερωρία. Δηλαδή 135 χρόνια μετά την πρώτη Πρωτομαγιά και 100 χρόνια αφού το 8ωρο έγινε νόμος στη χώρα μας αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, προσπαθούν να γυρίσουν των εργάτη στην εποχή που μόνο δούλευε και κοιμόταν.

Στους χώρους δουλειάς μας έχουμε βιώσει το τι σημαίνει δουλειά από ήλιο σε ήλιο και μάλιστα, εκεί που δεν υπήρχαν σωματεία, χωρίς, πάντα, την προβλεπόμενη πληρωμή υπερωρίας. Ξέρουμε πως αν δοθεί στα αφεντικά μας η δυνατότητα να μην μας απασχολούν με σταθερό ωράριο, θα το εκμεταλλευτούν αμέσως και θα μας κάνουν τη ζωή κόλαση. Θα μας κρατάνε στη δουλειά μέχρι να βγουν οι εργασίες που θέλουν, θα δουλεύουμε κάθε μέρα με το μαστίγιο, αν τελειώνουμε πριν τις 8 ώρες θα μπορούν να μας διώχνουν για να εξοικονομήσουν ώρες, για να δουλέψουμε μια άλλη ημέρα δωρεάν υπερωρία.

Δεν μένουν όμως εκεί. Βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, για να δυσκολέψουν τη δυνατότητά τους να παίρνουν αποφάσεις για απεργία, να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις, να έχουν ζωντανές συλλογικές διαδικασίες. Ξέρουν καλά πως έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους και παίρνουν τα μέτρα τους.

Έχουμε και στο χώρο μας τέτοια πείρα. Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι το τι μπορεί να κερδίσεις αν οργανωθείς. Είδαμε, σε συνθήκες δύσκολες, να δημιουργούνται σωματεία, να υπάρχουν κατακτήσεις, να μπαίνουν εμπόδια σε αντεργατικά σχέδια.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜE

Share.

Comments are closed.