Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ.ΑΝ : Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων και στις τρεις απεργιακές μάχες

0
image_pdfimage_print

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων και στις τρεις απεργιακές μάχες, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Συνάδελφοι από όλες τις μονάδες απέργησαν, πολλοί για πρώτη φορά, καταψηφίζοντας στην πράξη το κατάπτυστο νομοσχέδιο και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, πως παρόλη την ψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία, δε θα επιτρέψουν την εφαρμογή του.

Ο αγώνας μας όχι μόνο δεν πήγε χαμένος, αλλά είναι παρακαταθήκη για ουσιαστικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις το επόμενο διάστημα. Ο στόχος κυβέρνησης και εργοδοσίας ήταν να μην κουνηθεί φύλλο και το νομοσχέδιο να περάσει σαν θετικό στη συνείδηση των εργαζομένων. αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις των διευθυντών, που συκοφαντούσαν όσους πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της απεργίας, τρομοκρατούν άμεσα ή έμμεσα, απειλούν πως έτσι κλείνουν οι επιχειρήσεις. Σε μονάδες που το 100% των εργαζομένων απεργούσε, διευθυντές τους κατηγορούσαν για ανευθυνότητα και προσπάθησαν να τους υποτιμήσουν κατηγορώντας τους πως δεν ξέρουν τι λέει το νομοσχέδιο, που οι ίδιοι το διάβασαν και το βρήκαν θετικό. Έτσι αποδεικνύεται πως κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία αποτελούν έναν ενιαίο μηχανισμό, που παίρνουν κοινές αποφάσεις και από κοινού τις υπερασπίζονται.

Μάταιοι οι κόποι τους. Οι συνάδελφοι όχι μόνο δεν φοβήθηκαν, συμμετείχαν με τόση θέληση, που κανείς εθελοντικά δεν δεχόταν να μπει προσωπικό ασφαλείας, αρνούμενος να πάρει το μεροκάματο εκείνης της μέρας και ως το έχουν όλοι απόλυτη ανάγκη.

Αυτή η αποφασιστικότητα αποδεικνύει τη δύναμή μας. Δείχνει πως όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το τι έκαναν μέχρι τώρα, ανεξάρτητα από τα πιστεύω τους και τη διαφορετική αντίληψη του καθενός για τα πράγματα, έχουν τη δύναμη να βγουν μπροστά, όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα κοινά τους συμφέροντα. Δύναμη που πηγάζει από την καθημερινή μάχη της επιβίωσης, από το γεγονός εμείς δουλεύουμε και παράγουμε τον πλούτο.

Η απεργία αυτή δεν ήταν το τέλος των αγώνων μας. Ήταν μια νέα αρχή για να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας, τα δικαιώματά μας και την αξιοπρέπειά μας

Share.

Comments are closed.