Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρ. FIRST DATA): Το Σωματείο διοργανώνει Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 10 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ : ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 6/7 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διοίκηση σχετικά με την νέα επιχειρησιακή σύμβαση, αλλά και για ζητήματα σχετικά με την εντατικοποίηση, τις προσλήψεις, τον εξοπλισμό και άλλα τρέχοντα

Την ίδια μέρα που ορίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση, η εταιρεία είχε το θράσος να απολύσει συνάδελφο που δούλευε στην εταιρεία τα τελευταία 10 χρόνια, λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη θέση εκτός από το τμήμα του FRAUD ( 24ωρο ) στο οποίο ο συνάδελφος, για αντικειμενικούς λόγους, δεν μπορούσε να ενταχθεί.

Την ίδια στιγμή, σε όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρείας γίνονται σωρηδόν προσλήψεις μέσω επινοικίασης, και μάλιστα , όπως μας ανακοινώθηκε χθες, θα είναι για ορισμένο χρόνο και για «όσο θα τους χρειαστεί η εταιρεία» . Δηλαδή, πλήρης αβεβαιότητα, τόσο για τους συναδέλφους που έρχονται με επινοικιαση, όσο και για τους « μόνιμους» ( μέχρι πότε άραγε; ) που θα κληθούμε , όταν η εταιρεία αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται το επιπλέον προσωπικό, να τρέχουμε ξανά να καλύπτουμε «τρύπες» .

Όπως μας ανακοινώθηκε μάλιστα, αυτό  θα είναι πλέον το «νέο μοντέλο» της εταιρείας ! « Έλα εσύ , φύγε εσύ» , τώρα σε χρειαζόμαστε, τώρα όχι ! Τί κρίση, τί ανάπτυξη, εμείς πληρώνουμε τα «σπασμένα» !

Συνάδελφοι

Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει ! Οι εργοδότες πάντα θα ζητάνε παραπάνω : Παραπάνω δουλειά, παραπάνω ώρες, παραπάνω προσπάθεια, χωρίς να δίνουν πίσω τίποτα ! Εμείς όμως είμαστε αυτοί που παράγουμε, στον δικό μας κόπο και στην δική μας δουλειά στηρίζει η ΝΕΧΙ τα κέρδη της. Οι δικές μας ανάγκες είναι άλλες ! Είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά , είναι αυξήσεις που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, και όχι να μετράμε από πού θα κόψουμε ! Είναι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς , χωρίς πίεση , εντατικοποίηση deadlines και standbys μόνιμα πάνω από το κεφάλι μας !

Συναδελφισσες, συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι στη ΝΕΧΙ έχουμε πείρα και ξέρουμε πως να κερδίζουμε. Μέσα από αγώνες, απεργίες, οργάνωση καταφέραμε πολλές φορές να σπάσουμε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας,, να κερδίσουμε δικαιώματα, αυξήσεις.

Αυτή την απάντηση πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι, μέσα από το Σωματείο μας, γιατί αυτό είναι που φοβούνται : Την οργανωμένη δράση και διεκδίκηση !

Καλούμε όλους τους συναδέλφους είτε με σύμβαση ΝΕΧΙ , είτε με σύμβαση από άλλη εταιρεία, να σταθούμε πλάι πλάι, να παλέψουμε μαζί για τις σύγχρονες ανάγκες μας !

Το Σωματείο διοργανώνει Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 10/07, στις 18:00, στα γραφεία του Σωματείου (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος , αίθουσα ΕΛΕΠΑ) για να :

  • Συζητήσουμε το περιεχόμενο της νέας σύμβασης και την πρόταση που θα καταθέσουμε
  • Τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία, πώς θα αντισταθούμε οργανωμένα στις απολύσεις και στην εντατικοποίηση

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !

 

LInk  για το zoom : https://us05web.zoom.us/j/82855182197?pwd=DiTJ6TxJr5kLjJ5bYiJP8sgapiXGAJ.1

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Συλλυπητήριο Μήνυμα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αδόκητο χαμό του...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Γενική Συνέλευση 16 Ιούλη στα γραφεία του Σωματείου

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 στις 20.30μμ στα γραφεία του Σωματείου στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ. Όλοι...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Επιστολή προς τον Υπ. Οικονομικών για παράταση Ημερομηνίας υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων

Κύριε Υπουργέ, Ο κλάδος μας για ακόμη μια φορά δέχεται αφόρητη πίεση από το συνεχές...