Σωματείο Εργαζομένων NEXI (πρ. FIRST DATA): Για την απόσχιση των 63 εργαζόμενων από το Κρυονέρι στην εταιρεία MBS

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 21/11 , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σωματείου μας, του Κλαδικού Σωματείου Τυπου-Χάρτου και της διοίκησης της εταιρείας με θέμα την απόσχιση των 63 εργαζόμενων από το Κρυονέρι στην εταιρεία MBS ( θυγατρική εταιρεία της Mellon)

Στην συνάντηση εκφράσαμε την πλήρη  αντίθεση των Σωματείων μας όσο και των εργαζόμενων στην απόσχιση, καθώς με αυτό τον τρόπο η NEXI,  ουσιαστικά απαλλάσσεται από 63 εργαζόμενους, τους πουλάει σε άλλη εταιρεία , υποτίθεται με διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους , διαγράφοντας έτσι κάθε υποχρέωση που έχει προς αυτούς ! Η διοίκηση της εταιρείας αποφασίζει δηλαδή, με το έτσι θέλω,  να πουλήσει τους εργαζόμενους σε άλλο εργοδότη , λες κι είναι έπιπλα,  γιατί κατά την άποψή τους το τμήμα αυτό δεν παράγει τα απαιτούμενα κέρδη και τους είναι κοστοβόρο. Από την πείρα που υπάρχει στον κλάδο μας και γενικότερα, η απόσχιση και η μεταφορά των εργαζόμενων σε άλλη εταιρεία πάντα κατέληγε σε απώλεια δικαιωμάτων, σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών. Δεν γίνετε για το καλό των εργαζόμενων , όπως λέει από την πρώτη μέρα η εργοδοσία.

Εάν η εταιρεία ήθελε πραγματικά το καλό των εργαζόμενων, και των 63 αλλά και όλων των υπολοίπων, θα προχωρούσε σε υλοποίηση των αιτημάτων για αυξήσεις σε όλους, για εξορθολογισμό των ωραρίων, για διατήρηση των τμημάτων που πουλήθηκαν κτλ.

Οι 63 συνάδελφοι, κατόπιν γενικής συνέλευσης , αποφάσισαν να αντιταχθούν στον σχεδιασμό αυτό. Το Σωματείο Εργαζομένων της NEXI μαζί με το Κλαδικό Σωματείο Τύπου -Χάρτου προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 25/11 , 12:30 – 16:30 με βασικό αίτημα την ακύρωση της απόσχισης !

Συνάδελφοι,

Η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να απασχολεί μόνο τους 63 συναδέλφους. Η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να μας απασχολήσει  όλους,  καθώς η διοίκηση της εταιρείας μπορεί στο μέλλον να προχωρήσει σε αποσχίσεις για οποιοδήποτε τμήμα το οποίο θα θεωρήσει μη παραγωγικό! Αρά όλοι μαζί, ενωμένοι,  θα πρέπει να αντιταχθούμε σε αυτή την εξέλιξη, όλοι μαζί να παλέψουμε η εταιρεία να πάρει πίσω την απόφασή της !

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ !

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11 , 12:30- 16:30 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Περισσότερα

Συγκέντρωση υγειονομικών στο υπ.Υγείας(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Εργατικό Κέντρο Θήβας : Όχι στο νομοσχέδιο που συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σε σημερινή του συνεδρίαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ...