Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Να παρθεί πίσω η απόλυση στην Eurodrip

Δημοσιεύτηκε στις

Να παρθεί πίσω η απόλυση στην Eurodrip

Κάτω τα χέρια από το Σωματείο και τους εργαζομένους

 Η εταιρία Eurodrip-Rivulis στα Οινόφυτα προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική απόλυση του Νικολάου Γιώργου, Προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων της Eurodrip, επικαλούμενη διάφορα ευτελή προσχήματα και ψεύδη.

Μάλιστα η εργοδοσία προσπάθησε να διώξει τον συνάδελφο από τον χώρο εργασίας του, ο οποίος δεν αποχωρούσε αφού δεν είχε υπογράψει την απόλυση του και δεν του είχε επιδοθεί κλήτευση απόλυσης. Η εταιρία είχε το θράσος να προσπαθήσει να τον κλείσει μέσα σε έναν χώρο βάζοντας προϊστάμενο την είσοδο με στόχο να τον τρομοκρατήσει και να τον απομονώσει από τους συναδέλφους.

Η πραγματικότητα είναι ότι τόσο ο συνάδελφος Πρόεδρος όσο και το Σωματείο, έμπαιναν «στο μάτι» της εργοδοσίας. Την στιγμή που έχει ανέβει ο όγκος παραγωγής και εντατικοποίησης, την ώρα που γράφει τεράστιους τζίρους και κέρδη, δεν θέλει να έχει απέναντί τις δυνάμεις που παλεύουν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις τους μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και μέτρα ασφάλειας και υγείας στον χώρο εργασίας.

Στο στόχαστρο της εταιρίας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που τους θέλει κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα. Θέλει να ξεμπερδέψει με κάθε φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί με στόχο να μεγαλώσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να αυγατίσει τα κέρδη της.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι προϋπόθεση για τα κέρδη των εταιριών  είναι οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις τους  από την εκάστοτε κυβέρνηση από τη μία, και από την άλλη εργαζόμενοι με φθηνά μεροκάματα, τρομοκρατημένοι, χωρίς δικαιώματα και αντιμέτωποι με τη δίωξη της συνδικαλιστικής τους δράσης, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχια.

Προειδοποιούμε την εταιρία να μην τολμήσει να προχωρήσει στα παράνομα και εκδικητικά της σχέδια.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση

Διεκδικούμε αυξήσεις τους  μισθούς και υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Καλούμε τους συνάδελφους να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν το Σωματείο τους, καλούμε τα Συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

 Ένας για όλους και όλοι για έναν.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία

Την Τετάρτη 22/3/23 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για να εκτιμήσει...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Οικοδόμων Χανίων: 27 Μάρτη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας   την Δευτέρα...

Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας...