Σωματείο Εργαζομένων Κτιριακών Υποδομών: Όλοι στις 26 Φλεβάρη στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 12 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι σας καλούμε να συμμετέχουμε όλοι, μαζί με εκατοντάδες σωματεία της Αττικής μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,  στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 26 Φλεβάρη, ώρα 12 στο Σύνταγμα διεκδικώντας:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  •  Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Ουσιαστική κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ισοπεδώνουν τα εργασιακά-μισθολογικά-δημοκρατικά δικαιώματα και επιχειρούν να βάλουν «στο γύψο» τα σωματεία και τους αγώνες των εργαζομένων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ν. Ευβοίας: Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 7 Νοέμβρη στη Χαλκίδα.

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης για κλιμάκωση των αγωνιστικών δράσεων...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: 3 Νοέμβρη Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας. Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες...

Σωματείο εργαζομένων Tasty Foods: Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών

Το Διοικητικο Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων Tasty Foods καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι που...