Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτ. Υγείας: Καταγγελία για καταπάτηση δικαιωμάτων σε Γηροκομείο

Δημοσιεύτηκε στις

Ακόμα και οι στοιχειώδης ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας καταπατούνται στο γηροκομείο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ. Στο γηροκομείο που βρίσκεται στην Κυψέλη, εργάζονται 18 εργαζόμενοι και φιλοξενούνται 70 τρόφιμοι.

Τα πιο χαρακτηριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες είναι:

1) Στο σύνολο του προσωπικού οφείλονται μέρες αδειών από το 2020. Επιπλέον χρεώνονται με κανονική άδεια σε ημέρες αργιών ή ρεπό.
2) Δεν καταβάλλεται η προσαύξηση για νυχτερινή εργασία και για εργασία τις Κυριακές- Αργίες.
3) Λόγω έλλειψης προσωπικού υποχρεώνονται οι εργαζόμενες ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εργάζονται συνεχόμενες βάρδιες (διπλό-βάρδια).
4) Δεν υπάρχει εργαζόμενος με ειδικότητα τραπεζοκόμου, με αποτέλεσμα να επιφορτίζονται την συγκεκριμένη εργασία, οι νοσηλεύτριες.
5) Έλλειψη μηχανικών μέσων υποστήριξης, όπως γερανοί ανύψωσης ασθενών, τροχήλατα καρότσια μεταφοράς φαγητού. Η έλλειψη των παραπάνω μέσων εκτός από την καταπόνηση των εργαζομένων είναι και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των φιλοξενουμένων.

Η παραπάνω κατάσταση συμπληρώνεται από τις απειλές για απόλυση, σε όσες εργαζόμενες διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Το Κλαδικό Σωματείο ζήτησε συνάντηση με τον εργοδότη της εταιρείας για να εκθέσει τα ζητήματα και να δοθούν λύσεις. Ο Εργοδότης ανέβαλλε τη συνάντηση με την πρόφαση ότι για τις επόμενες βδομάδες δεν υπάρχει στη μονάδα εκπρόσωπος της εταιρείας. Επιπρόσθετα δήλωσε ότι δεν κατανοεί τον λόγο επίσκεψης. Η απάντηση του Εργοδότη προς το Σωματείο, είναι μια παραδοχή ότι επιδιώκει να συνεχίσει την πολιτική καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Σωματείο μας, κατήγγειλε τις αυθαιρεσίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις για να σταματήσει η καταπάτηση των δικαιωμάτων.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου: Νέο εργατικό ατύχημα

Σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου 2026 γίναμε μάρτυρες ενός νέου εργατικού ατυχήματος που έγινε στο...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων: Καταδικάζουμε τη νέα επίθεση από τον Ισραηλινό στρατό στα πλοία του στόλου Global Sumud Flotilla

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων καταδικάζει τη νέα επίθεση από τον Ισραηλινό στρατό...

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Πρέβεζας : Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Παλιά ΚΤΕΛ

Απεργία 1η Μάη 2026 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ! ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ 12:30 ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑ...