Σωματείο Εργαζομένων HQF – ΜΙΜΙΚΟΣ: Ενημέρωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

1. ΕΓΣΣΕ (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) ή κατώτατος μισθός. Καθορίζουν τις κατώτατες αποδοχές (μισθό ή ημερομίσθιο) ενός εργαζόμενου.

Τα προηγούμενα χρόνια λέγονταν ΕΓΣΣΕ γιατί το ύψος των κατώτατων αποδοχών καθορίζονταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ ΓΣΕΕ (Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας) και ΣΕΒ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και κινητοποιήσεις!

Το 2013 με τον νόμο Βρούτση (ν.4172) καταργήθηκαν οι διαπραγματεύσεις και από τότε οι κατώτατες αποδοχές καθορίζονται με Υπουργική Απόφαση και με γνώμονα την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων και την κατάσταση της «οικονομίας»!

Το 2018 με τον νόμο Αχτσιόγλου (ν.4564) διευκρινίστηκαν λεπτομέρειες του νόμου Βρούτση και ξεκίνησε να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός με Υπουργική Απόφαση.

2. Κλαδικές ή Ομοιοεπαγγελματικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΚΣΣΕ) Υπογράφονται από τις Ομοσπονδίες μετά από διαπραγμάτευση με την αντίστοιχη εργοδοτική οργάνωση πχ ΣΕΒ και καθορίζουν τις κατώτατες αποδοχές σε κλάδους πχ ΣΣΕ πτηνοτροφικών επιχειρήσεων ή σε ένα επάγγελμα πχ ΣΣΕ ηλεκτρολόγων.

Οι αποδοχές που προβλέπουν είναι υψηλότερες από τις κατώτατες. Για να είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τους πρέπει να υπάρχει απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας που συνήθως “έρχεται” μετά από κινητοποιήσεις στον κλάδο.

3. Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΕπΣΣΕ)
Υπογράφονται από τα επιχειρησιακά σωματεία και την εργοδοσία τους. Οι αποδοχές που προβλέπουν είναι υψηλότερες από τις κατώτατες και κατά κανόνα υψηλότερες και από τις κλαδικές ΣΣΕ.

Η εφαρμογή τους ξεκινάει μετά από την υπογραφή τους εκτός αν ορίζεται κάποια άλλη συγκεκριμένη ημερομηνία στο κείμενο.

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΜΕΙΒΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΜΙΜΙΚΟ;

1. Οι συνάδελφοι που είχαν προσληφθεί πριν 28/02/2012 αμείβονταν με τις αποδοχές που προέβλεπαν οι κλαδικές ΣΣΕ που υπήρχαν τότε (κατώτατος κλαδικός μισθός + τριετίες ανάλογα με την προϋπηρεσία που είχαν συμπληρώσει έως τότε + άλλες παροχές εκτός αν αυτές κόπηκαν με τους “μνημονιακούς” νόμους οι οποίοι δεν έχουν καταργηθεί από καμία κυβέρνηση).

Όταν αυξάνεται ο κατώτατος μισθός συγκρίνονται οι αποδοχές των συγκεκριμένων συναδέλφων με τις κατώτατες αποδοχές που θα δικαιούνταν αν αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό (+ τριετίες ανάλογα με την προϋπηρεσία). Αν οι αποδοχές των συγκεκριμένων συναδέλφων είναι ανώτερες από τις αποδοχές που θα δικαιούνταν αν αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό (+ τις τριετίες ανάλογα με την προϋπηρεσία) τότε δεν δικαιούνται καμία αύξηση! Αυτό γίνονταν όλα τα τελευταία χρόνια που υπήρχαν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Μετά την τελευταία αύξηση στον κατώτατο μισθό στα 830€ πολλοί είδαν ορισμένες μικρές αυξήσεις και αυτό γιατί ο κατώτατος μισθός (+ τριετίες ανάλογα με την προϋπηρεσία) ξεπέρασε τον κλαδικό μισθό του 2012!

Εν ολίγης, πλέον, ελάχιστοι αμείβονται με περισσότερα από τον κατώτατο μισθό (+ τριετίες ανάλογα με την προϋπηρεσία). Αυτοί είναι μόνο όσοι στις 28/02/2012 είχαν ήδη 17-18 χρόνια προϋπηρεσία στην πτηνοτροφεία!!!

2. Οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί από 1/03/2012 και μετά αμείβονται με τον κατώτατο μισθό (+ τριετίες ανάλογα με την προϋπηρεσία).

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ;
1. Ο χρόνος προϋπηρεσίας όσων προσλήφθηκαν πριν τις 28/02/2012 και αμείβονταν με την κλαδική ΣΣΕ είναι αυτός που είχαν συμπληρώσει έως τότε ως εργαζόμενοι στην πτηνοτροφία.
2. Ο χρόνος προϋπηρεσίας σε όσους προσλήφθηκαν από 1/03/2012 και μετά και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό είναι ο χρόνος που είχαν συμπληρώσει πριν τις 28/02/2012 και μετά την 1/1/2024 σε οποιοδήποτε εργοδότη.

ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!

1. ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ – ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΣΕ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΣΕ είναι τρία σκαλοπάτια αποδοχών που το κάθε ένα υψηλότερο από το άλλο!
2. Η υπογραφή ΣΣΕ που επιδιώκει το Σωματείο μας, είτε α) ΕπΣΣΕ με την εργοδοσία της HQF (ΜΙΜΙΚΟΣ), είτε β) ΚΣΣΕ με τα υπόλοιπα σωματεία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, είτε γ) ΚΣΣΕ με την Ομοσπονδία μας, είτε δ) ΣΣΕ με τα σωματεία στον όμιλο ΦΙΛΙΠΠΟΥ, θα σημαίνει αυξήσεις για όλους τους συναδέλφους!
3. Μόνο σε εργασιακούς χώρους που υπογράφονται ΣΣΕ οι συνάδελφοι έχουν δει μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις!
4. Είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέγεται στις τηλεοράσεις ότι έχουν επανέλθει οι τριετίες.
Οι τριετίες παραμένουν παγωμένες σε 3 (x10%) για τους μισθωτούς και 6 (x5%) για τους ημερομίσθιους. Το μόνο που ξεπάγωσε είναι ο χρόνος υπολογισμού προϋπηρεσίας αφού όμως πρώτα διαγράφηκαν σχεδόν 12 χρόνια εργασίας (από 1/3/2012 έως 31/12/2023) λες και αυτά τα χρόνια ξυνόμασταν.

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...