Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας: Να υπογραφεί η επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις !

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!!

Εχθές το πρωί και ενώ ήταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία Elias, πήγαμε στη δουλειά με το γνωστό  λεωφορείο σαπάκι και όλοι οι συνάδελφοι είχαν γίνει μούσκεμα από τα νερά που έμπαζε.

Το ΔΣ του Σωματείου μας έχει ζητήσει εδώ και καιρό από την εργοδοσία να αντικαταστήσει το συγκεκριμένο “σαπάκι” γιατί δεν πληρούσε καμία προδιαγραφή για μεταφορά ανθρώπων.

Δεν είχε κλιματισμό και το καλοκαίρι βράζαμε σαν τα ποντίκια, κατά τη διαδρομή ακούγαμε διάφορους τριγμούς και όλο συζητούσαμε πότε θα φύγει καμία ρόδα κτλ.

Ως απάντηση η εργοδοσία έπαιζε το παιχνίδι του “δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ήξερα” γιατί δεν  ήθελε να βάλει το χέρι στην τσέπη και φυσικά αν γινόταν το κακό θα έπεφτε από τα σύννεφα!

Μάλιστα, η εργοδοσία, δεν πτοήθηκε ούτε από την ανακοίνωση που βγάλαμε το πρωί ότι  έχουμε γίνει μούσκεμα παρότι έπαιξε στα ΜΜΕ. Το μεσημέρι έστειλε το ίδιο λεωφορείο να επιστρέψει τους συναδέλφους στα σπίτια τους! Άλλωστε τι να φοβηθεί; Το πολύ πολύ να έτρεχε κανένας υπουργός να νομιμοποιήσει και αυτές τις αυθαιρεσίες εν έτη 2023.

Όμως το μεσημέρι, η αποφασιστική στάση και η άμεση δράση όλων μας είχε ως αποτέλεσμα να δρομολογηθεί νέο λεωφορείο και να επιστρέψουμε με ασφάλεια!!!

Ενημερώνουμε την εργοδοσία ότι δεν πρόκειται κανένας να ξαναεπιβιβαστεί στο λεωφορείο “σαπάκι” αν σκεφτεί να το ξαναδρομολογήσει.

Καλούμε την εργοδοσία να ικανοποιήσει όλα όσα ζητάμε και προβλέπονται.

• Δεν είναι στα προβλεπόμενα η ασφαλής μεταφορά των εργαζομένων;
• Δεν είναι στα προβλεπόμενα το πόσιμο νερό σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους;
• Δεν είναι στα προβλεπόμενα τα αποδυτήρια και οι χώροι διαλείμματος σε όλα τα τμήματα;
• Δεν είναι στα προβλεπόμενα η καλή λειτουργία των μηχανημάτων προς αποφυγή καταπόνησης και ατυχημάτων;
• Δεν είναι στα προβλεπόμενα ο χώρος του σωματείου που περιμένει δύο χρόνια τώρα;

Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα για τα οποία μάλιστα έχουμε προσφύγει πολλές  φορές και σε υπηρεσίες. Αλήθεια τι έχουν να πουν για αυτά υπουργοί και κυβερνήσεις;

Συνάδελφοι, επειδή δεν έχουμε μαγικό ραβδί αλλά το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον, καλούμαστε με τη συσπείρωση μας να αναλάβουμε δράση!

Να ενωθούμε όλοι στο Σωματείο για να γίνει πράξη το “η ισχύς εν τη ενώσει”!

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα επιβάλλουμε την προστασία των δικαιωμάτων μας που  καταπατούνται αλλά και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας και τα δικαιώματά μας που όλοι μας θέλουμε!

Δεν περιμένουμε από καμία κυβέρνηση να μας ταΐζει με επιδόματα, βασιζόμαστε στα χέρια  μας και στην αποφασιστικότητά μας.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου: Επιστολή για κοινοποίηση στάσης εργασίας του συνδικάτου στις 30 Νοεμβρίου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου σε συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας...

Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τον...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Με αφορμή την Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη! – Οι λαοί θα νικήσουν!» Με αφορμή την Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης στον...