Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Ευβοίας: ΓΣ για επίδομα αδείας και υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Α. ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΔΕΙΑΣ

Μετά τις ενέργειες του Σωματείου μας για να καταβληθεί το επίδομα και οι αποδοχές άδειας σε όλους τους συναδέλφους κατά την έναρξη της άδειάς τους (ή και νωρίτερα), η εταιρεία κατέβαλε το επίδομα άδειας στον τεμαχισμό, για πρώτη φορά, μέσα στον Ιούλιο (άλλες χρονιές καταβάλλονταν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο κτλ), ενώ καταβλήθηκε και σε άλλα τμήματα.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν βγει σε άδεια και δεν έχουν πάρει το επίδομα άδειας ενώ η εταιρεία συνεχίζει να μην καταβάλλει τις αποδοχές άδειας κατά την έναρξή της.

Επισημαίνουμε ότι το αίτημα του Σωματείου μας είναι να τηρεί η εταιρεία αυτό το οποίο προβλέπει η εργατική νομοθεσία, δηλαδή κατά την έναρξη της άδειας να καταβάλλεται το επίδομα και οι αποδοχές της. Προς διευκόλυνση της διαδικασίας, όπως είχαμε συμφωνήσει και στη συνάντηση με την εταιρεία, το επίδομα άδειας θα μπορούσε να καταβάλλεται σε όλους τους συναδέλφους σε συγκεκριμένη ημερομηνία εκτός αν κάποιος/α έβγαινε νωρίτερα σε άδεια οπότε και θα έπρεπε να παίρνει νωρίτερα και το επίδομά του.

Β. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΣΕ) ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης έχουμε ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με την εργοδοσία στην οποία ένα από τα αιτήματά μας ήταν η υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, αίτημά μας ήταν να ισχύουν οι όροι αμοιβής της τελευταίας κλαδικής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που είχε υπογραφεί το 2010. Η εταιρεία παρότι στη μεταξύ μας συνάντηση αρνήθηκε να υπογράψει, αμέσως μετά τη συνάντηση ανακοίνωσε αυξήσεις 5% σε όσους συναδέλφους δεν αμείβονται με τη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Επισημαίνουμε ότι το Σωματείο μας δεν συμφώνησε στο 5% και αυτό όχι σε όλους.

Αυτή η ενέργεια της εταιρείας πιθανά να έχει στόχο να μας διχάσει. Το Σωματείο μας είναι για όλους τους συναδέλφους και διεκδικούμε για όλους και όχι για ορισμένους, ενώ μετά την καταβολή της τελευταίας μισθοδοσίας αυτοί που ήταν να πάρουν το 5%, ούτε αυτοί το είδαν!

Επίσης, ακόμα και αν ορισμένοι συνάδελφοι πήραν κάτι παραπάνω, ακόμα και αυτό, ο τρόπος με τον οποίο το έδωσε η εταιρεία, δεν κατοχυρώνει ότι θα συνεχίσουν να το παίρνουν. Αναφερόμαστε σε διάφορες μικροαυξήσεις που έχει δώσει η εταιρεία ως οικειοθελή παροχή σε διάφορα τμήματα από την ημέρα που δημιουργήθηκε και δρα το Σωματείο μας και μετά.

ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΚΑΝΑΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.