Σάββατο, Απρίλιος 17

Σωματείο Εργαζομένων Forthnet – Netmed :Συμμετέχουμε στη Στάση της Δευτέρας και της Τετάρτης, Συζητάμε συλλογικά στη Σύσκεψη της Κυριακής

0
image_pdfimage_print

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 15:00 ΕΩΣ 18:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΕΩΣ 15:00

 Το Δ.Σ. του Σωματείου μας προκήρυξε και νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη από τις 15:00 εως τις 18:00 μαζί με τη συμμετοχή μας στη στάση της Δευτέρας 12:00 με 15:00, να στείλουμε όλοι οι συνάδελφοι αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία. Η απόλυση του συναδέλφου εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων, είναι προπομπός μεγαλύτερων αντεργατικών σχεδιασμών της νέας εργοδοσίας, της United.

 Υπάρχει η πείρα και από την συγχώνευση της Forthnet με τη Nova, τι και αν έχουν περάσει 10 χρόνια, οι επιδίωξη κάθε εργοδότη παραμένει η ίδια, μείωση του κόστους για αύξηση των κερδών,  όσοι τη ζήσαμε θυμόμαστε τις κατά κύματα απολύσεις και τη μείωση θέσεων εργασίας, τη συρρίκνωση κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά και τη εντατικοποίηση στην εργασία μας αφού φορτωθήκαμε λιγότεροι εργαζόμενοι το αντικείμενο δύο εταιρειών χώρια αυτά που προστέθηκαν με τα χρόνια.

Από τη μία μεριά λοιπόν διαφαίνεται η αναδιάρθρωση της εταιρείας με τμήματα ακόμα και εκτός χώρας και από την άλλη ήδη σε όλα τα τμήματα επικρατεί πίεση και με τις αλλαγές που προτάσσονται αλλά όπως και πιο ξεκάθαρα έγινε στα τηλεφωνικά με το Wrap up.

Η απόλυση μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου είναι η απάντηση της εργοδοσίας στο κάλεσμα του Σωματείου για αγώνα απέναντι στην εντατικοποίηση, την πίεση, στην προσπάθεια μας για μαζικοποίηση και συλλογικές διαδικασίες ώστε όχι μόνο να μας βρουν έτοιμους οι εξελίξεις αλλά και να έχουμε κάνει βήματα από πριν όπως με τη διεκδίκηση υπογραφής Σ.Σ.Ε.

Παράλληλα την Τρίτη έχει οριστεί τριμερής συνάντηση από το ΣΕΠΕ μετά την καταγγελία μας για τη μη παροχή εξοπλισμών για την τηλεργασία αλλά και για την κάλυψη των παγίων και τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Η εργοδοσία, ενοχλημένη από τα δίκαια αιτήματα μας, ενοχλημένη από ένα ζωντανό σωματείο, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες και ευελπιστώντας σε μικρότερες αντιδράσεις λόγω και των αναχωμάτων που της προσφέρει η τηλεργασία, θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, να φτιάξει το έδαφος έτσι ώστε όλα τα αντεργατικά της σχέδια να περνάνε χωρίς αντιδράσεις και οι εργαζόμενοι να τα δεχόμαστε ως φυσιολογική εξέλιξη.

Όλοι και όλες να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις, στις συλλογικές διαδικασίες στο Σωματείο μας,  να ισχυροποιήσουμε τη δύναμη μας να απαιτήσουμε να ακυρωθούν στην πράξη οι επιδιώξεις της Εργοδοσίας.

Να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου

Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση

Την Κυριακή 7 / 3 στις 19:00 προχωράμε σε Διαδικτυακή σύσκεψη μέσω ZOOM για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας της Forthnet – Nova.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ 12.00-15.00

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 15:00 ΕΩΣ 18:00

Share.

Comments are closed.