Σωματείο Εργαζομένων Forthnet – Netmed :Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της CTS που αρνούνται να ζήσουν με ψίχουλα

Οι εργαζόμενοι στη NOVA θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας για ανατροπή της κατάπτυστης σύμβασης που υπέγραψαν οι εργοδοτικές «συνδικαλιστικές» πλειοψηφίες. Για υπογραφή μιας Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Την ώρα που η εργοδοσία του Ομίλου ενισχύει την κερδοφορία της, οι πλειοψηφούσες δυνάμεις στην ΟΜΕ ΟΤΕ να βάζουν και αυτές πλάτη προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο Αγώνας σας δεν αφορά μονάχα εσάς, αφορά τον κλάδο συνολικά, η επιτυχία των κινητοποιήσεων σας θα δώσει νέα δύναμη στους εργαζόμενους σε όλες τις εταιρείες αφού βιώνουν τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ
Οι μέτοχοι του ΟΤΕ θα μοιραστούν 600 εκατομμύρια ενώ, το σύνολο των μισθών όλων των χιλιάδων εργαζομένων στον Όμιλο είναι κάτω από το μισό. Αυτοί που από καλωδιακή έχουν ακούσει μόνο την τηλεόραση, και από πεδίο μόνο του «Άρεως». Ο μισθός μας δεν είναι απλά ένα νούμερο, είναι οι κόποι μας, οι αγωνίες μας, οι ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε, το μέλλον των παιδιών μας και αυτά που θα στερηθούν. Κάθε μήνα τελειώνει ο μισθός και μένουν οι μέρες, με το νέο κύμα ακρίβειας μένουν όλο και περισσότερες μέρες.
Να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίζουμε τους αγώνες σας ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας του Ομίλου ΟΤΕ. Άλλωστε και ο όμιλος ΟΤΕ, και η NOVA και το σύνολο των εργοδοτών, ακριβώς για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, εφαρμόζουν στο ακέραιο όλους τους αντεργατικούς νόμους, που και αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν. Οι απολύσεις στη NOVA, αυτές οι καταδικαστηκές συμβάσεις τόσο στη CTS όσο και στην Evalue, πάνε 50 χρόνια πίσω τα δικαιώματα και τους μισθούς γιατί είναι η μετάφραση της ανάπτυξης για την οποία πανηγυρίζουν η κυβέρνηση, οι εργοδότες και στηρίζουν όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων.
Στον αντίποδα η αλληλεγγύη, η μαζικότητα και αποφασιστικότητά μας, ο ταξικός αγώνας μπορούν να βάλουν ένα φρένο στα σχέδια τους και να ανοίξουν την προοπτική να αποκτήσουμε οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουμε.
Ο αγώνας για κλαδική και επιχειρησιακές συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους με ενιαίες αμοιβές και δικαιώματα για όλους, που να ανταποκρίνονται στο 2021, ενάντια στην διάσπαση των εργαζομένων σε επινοικιαζόμενους, εργολαβικούς και μη είναι αγώνας που όλα τα ταξικά σωματεία δίνουμε.
Και εμείς οι εργαζόμενοι στη Nova έχουμε εμπειρία πώς μέσα από το σωματείο μας μπορούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και επινοικιαζόμενοι και εργολαβικοί και συμβασιούχοι και αορίστου να παλέψουμε για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.

Μέσα από κάθε αγώνα οφείλουμε να βγάζουμε στο περιθώριο τις δυνάμεις αυτές που με τη στάση τους απαξιώνουν το εργατικό κίνημα. Η δράση μας να είναι κοινή και συντονισμένη μέσα από το κλαδικό Σωματείο στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική το ΣΕΤΗΠ και τους χιλιάδες εργαζόμενους που συσπειρώνει.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το κλαδικό σωματείο.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΤΕΣ
Καλή επιτυχία στον αγώνα σας

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...