Σωματείο Εργαζομένων First Data: Συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 4 Μάρτη 12- 16.00. Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της εταιρείας

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Είμαστε εν μέσω πανδημίας και όλο αυτό το διάστημα παρατηρούμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίαςτης NEW SIA GREECE (πρώην FIRST DATA).

· Είμαστε σε τηλεεργασία από την αρχή της πανδημίας, με το ποσοστό αυτή τη στιγμή να ξεπερνάει το 90%

· Από τις αρχές του 2021 ξενοίκιασε το κτίριο στην Σπύρου Πάτση, που εξυπηρετούσε τους συναδέλφους που μένουν κοντά στο κέντρο

· Μείωσε τα υπηρεσιακά για τον Άγιο Στέφανο

· Μείωσε το ωράριο των καθαριστριών, κλείνοντας και τουαλέτες στο Κρυονέρι

· Έχει πάρει μόνο τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία

· Καλύπτει τα τεστ μόνο για τους ελάχιστους εργαζόμενους που δουλεύουν στα κτίρια, αφήνοντας τους υπόλοιπους στη μοίρα τους

· Εφαρμόζει σπαστό ωράριο

· Επιμένει συνεχώς για υπερωρίες, ακόμα και στο ρεπό, ιδιαίτερα στο τηλεφωνικό κέντρο

· Και ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ!!

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Εμείς που τόσο καιρό είμαστε απομονωμένοι, έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει εκμετάλλευση, τι σημαίνει το ‘’μπες για λίγο’’, τι σημαίνει το ‘’τώρα κερδίζεις χρόνο που είσαι σπίτι σου’’, τι σημαίνει να σε ξυπνάνε μες στη νύχτα για να δουλέψεις, τι σημαίνει το ‘’τώρα με το σπαστό θα μπορείς να παίρνεις το παιδί σου απ’ το σχολείο’’. Και όλα αυτά για λίγα παραπάνω από τον κατώτατο μισθό!

Θέλουμε πίσω τις ζωές μας! Την σχέση με την οικογένειά μας, με τους συναδέλφους μας, με το σωματείο!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κέρδη που ανακοινώνουν είναι στις πλάτες μας! Και τώρα πάνε για το παραπάνω, κάθε λίγο μαθαίνουμε και για νέα απόλυση!

Οι απολύσεις αυτές είναι το λιγότερο ξεδιάντροπες! Μιλάμε για ξεζούμισμα! Είναι συνάδελφοι με πάνω από 15ετία στην εταιρεία, έχουν χαρίσει άπειρες ώρες υπερωρίας. Συνάδελφοι με προβλήματα υγείας που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πολύχρονης εργασίας στο τηλέφωνο και στο γραφείο, απέλυσαν συνάδελφο 4 χρόνια πριν τη σύνταξη!

Είναι ειρωνικό να ανακοινώνουν νέα έργα και να ζητούν καθημερινά υπερωρίες και ταυτόχρονα να απολύουν επειδή δεν έχει δουλειά. Μας κοροϊδεύουν! Θέλουν απλά να ξεμπερδεύουν με παλιούς εργαζόμενους που έχουν περισσότερα δικαιώματα!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις και να μην υπάρξουν νέες
  • Να επιτραπεί σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν, να επιστρέψουν στα κτίρια για εργασία, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Να επανέλθουν όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων! Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες πανδημίας οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να παίρνουν επιπλέον ΜΜΜ εκθέτοντας τον εαυτό τους στον κίνδυνο να κολλήσουν.
  • Καμία περικοπή στο προσωπικό καθαριότητας, διατήρηση των απολυμάνσεων των κτιρίων
  • Δωρεάν , επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους
  • Καμία σκέψη για εφαρμογή 10ώρου
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την τηλεεργασία

Συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 4/3 και ώρα 12.00 με 16.00

ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της εταιρείας στο Κρυονέρι στις 13.00

Συμμετέχουμε την Δευτέρα 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας, στην στάση εργασίας που έχει προκυρήξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας 12.00- 15.00 και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 17.30

Share.

Comments are closed.