Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία στις 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. Του Σωματείου μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση και στα Τρίκαλα να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που την Τετάρτη 28 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί και αντίστοιχα στις 10 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φερραίου.

Το κύριο αίτημα της απεργίας είναι οι αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα μας, με την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης καθώς και την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Όλοι μας ζούμε σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση που είτε τα φέρνουμε δύσκολα βόλτα, είτε δε μας φτάνει ο μισθός μέχρι το τέλος του μήνα. Δε χρειάζονται πολλές περιγραφές της κατάστασης, τα ζούμε καθημερινά. Πολλοί συνάδελφοι περίμεναν μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης , ακούγοντας και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, πως θα ξεπαγώσουν οι τριετίες και θα δουν αύξηση στα εισοδήματα τους. Όπως αποδείχτηκε ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ καθώς οι τριετίες παραμένουν παγωμένες αφού ο ΣΕΒ δεν υπογράφει κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, αλλά και η εργοδοσία της ΦΑΓΕ δεν αλλάζει τακτική σ αυτό το θέμα καθώς οι νόμοι που ψήφισαν και εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι βούτυρο στο ψωμί της, καθώς της εξοικονομούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 12 χρόνια μόνο απ αυτό τον αντεργατικό νόμο.

Αρκεί να σκεφτούμε πως σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι χάνουμε 20 έως 25% του εισοδήματος μας καταλαβαίνουμε πως κάθε 4 ή 5 χρόνια δουλεύουμε μια χρονιά τσάμπα. Μέσα σ όλα τα χρόνια οικονομικής και υγειονομικής κρίσης , τα κέρδη της εταιρίας έχουν εκτοξευθεί, χαρακτηριστικό παράδειγμα το 9μηνο του 2023 τα κέρδη προ φόρων σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισολογισμού ήταν 96 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 16 εκατομμυρίων δολαρίων του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος το 2022.

Παρόλη την κερδοφορία, παρά την αυξημένη παραγωγή και τις περίπου 15 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης απ τον Ιούλη του 2022 έως σήμερα, η υποστελέχωση σε όλο το εργοστάσιο συνεχίζεται σε παραγωγή, αποθήκη και τεχνικό τμήμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις 10% και ξεπάγωμα των τριετιών κ όποιων επιδομάτων καθώς και προσλήψεις που θα αντικαταστήσουν τους συνάδελφους που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης το 2024 καθώς και των αιτημάτων του σχεδίου σύμβασης που έχει κατατεθεί στην εργοδοσία.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ, ΟΥΤΕ Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΕΛΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΟΝΟ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΩΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...