Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ Α.Ε.: 30 Ιούνη Απεργούμε όλοι

0

Συνάδελφοι-σσες

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στην 24ωρη Κλαδική Απεργία της 30ης του Ιούνη, με θέμα την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και επιχειρησιακής σύμβασης στα εργοστάσια  της ΦΑΓΕ.

Η αδιαλλαξία και η άρνηση επί της ουσίας διαπραγματεύσεων για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με το ΣΕΒ έρχεται σε ευθεία γραμμή με τις πρακτικές της κυβέρνησης αλλά και των βιομήχανων που βρίσκονται για δικούς τους λόγους εκτός ΣΕΒ.

Παρά την εκτίναξη του πληθωρισμού σε δυσθεώρητα ύψη, κάνοντας τη ζωή των εργατών κόλαση ακόμα και για τα βασικά, ο λογαριασμός του ρεύματος έχει φτάσει σχεδόν όσο ένας μισθός, η βενζίνη στο 2.40 το λίτρο, τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα αγαθά λαϊκής ανάγκης τρέχουν με αύξηση πάνω από 20% στο ράφι των σούπερ μάρκετ,  οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις, να διασφαλίσουν το κατώτερο μεροκάματο και δικαιώματα, στους εργάτες που όλα αυτά τα χρόνια είτε μέσω καπιταλιστικής κρίσης, είτε μέσω υγειονομικής, αλλά και τώρα στην επισιτιστική κρίση, εμείς που καθημερινά παράγουμε εκατομμύρια κέρδη, δεν έχουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Η εργοδοσία της ΦΑΓΕ έδωσε μονομερώς, αρνούμενη να διαπραγματευτεί με το Σωματείο μας, αυξήσεις στους μισθούς της τάξης του 7% και διαμόρφωσε τον κατώτερο μισθό για τους συνάδελφους που έχουν προσληφθεί μετά το 2012, στα 1050 ευρώ.

Δηλαδή επί του πρακτέου, ούτε κουβέντα για τις τριετίες και τα επιδόματα γάμου και τέκνων, που έχουν παγώσει κατ εντολή του ΣΕΒ απ όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια, όποιου κόμματος, απόχρωσης, και καθίσματος στη βουλή δεξιών ή αριστερών εδράνων, δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο χάνουμε πάνω από 150 έως 250 ευρώ το μήνα αν υπολογίσουμε τις 3 έως 4 τριετίες που ποσοστιαία αναφέρονται σε 15 έως 20% συν τα επιδόματα γάμου 10% τέκνων κλπ, ανάλογα του μισθού.

Αν συνυπολογίσουμε πως η αύξηση αυτή προσμετράται ως οικιοθελής παροχή, όπως το λέει η λέξη, σήμερα δίνεται, αύριο δε διασφαλίζεται από κανέναν πως θα δίνεται εφόσον δεν είναι υπογεγραμμένη μέσα στην επιχειρησιακή σύμβαση με το Σωματείο.

 Αυτή είναι η στάση της εργοδοσίας στον Όμιλο όλων των επιχειρήσεων συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου, απαξιώνοντας τα Σωματεία, δίνοντας οικιοθελείς αυξήσεις ψίχουλα μπροστά στην οικονομική κατάσταση που έχουμε έρθει εμείς που παράγουμε καθημερινά εκατομμύρια ευρώ κέρδη.

Για όλα αυτά και για άλλα τόσα, που μπορούμε να προσθέσουμε, όπως η εντατικοποίηση στη δουλειά μέσα απ τη μη αντικατάσταση συναδέλφων και συναδελφισσών που αποχωρούν με συνταξιοδότηση ή άλλους λόγους,  η συμμετοχή όλων μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ σ αυτή την κλαδική απεργία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Ας αναλογιστεί ο καθένας από μας, σε πόσα λεπτά της ώρας αντιστοιχεί το σημερινό μεροκάματο που παίρνουμε, όταν η καθημερινή παραγωγή χειμώνα καλοκαίρι είναι στα ίδια ύψη, εκατομμύρια γιαούρτια φεύγουν για τις αγορές όλου του κόσμου, και ο μισθός μας αναλογεί σε μισή παλέτα γιαούρτι που αρκεί να παραχθεί σε 3 λεπτα….

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

 Δεν περισσεύει κανείς απ αυτή τη μάχη, να δώσουμε μαζικά δυναμικά την απάντηση στην απαξίωση της δουλειάς και του κόπου μας από την εργοδοσία,  να μη κυλίσει ούτε γρανάζι στα εργοστάσια Τρικάλων και Μεταμόρφωσης την Πέμπτη 30 του Ιούνη, να βρεθούμε όλοι μαζί στη βάρδια που δουλεύουμε στις πύλες των δύο εργοστασίων, να δείξουμε αποφασιστικά πως οι εργάτες όταν θέλουν να διεκδικήσουν, μπορούν, όπως μπορούν να παράξουν εκατομμύρια, μπορούν να αγωνιστούν για καλύτερα μεροκάματα να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ  ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΕΒ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.