Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής : Οι αγώνες δε μπαίνουν στον γύψο

image_pdfimage_print

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων αποτελεί διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Πηγαίνει χέρι-χέρι και σε ευθεία γραμμή με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, την επίθεση σε όσα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Η πρόθεση για να μπει χέρι στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό της αυξανόμενης καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο. Γι’ αυτό και προσπαθεί η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος αλλά τα διάφορα συνεπή «παπαγαλάκια» του συστήματος, όπως άλλωστε έκαναν και στο παρελθόν, να αξιοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Δεν προκαλεί έκπληξη η σιωπηρή στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. 

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους. 

Οι αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση και στους δρόμους βρίσκονται στην ίδια μήτρα με τα αποτελέσματα που κάλπικα επικαλείται η κυβέρνηση ώστε να ντύσει με επίφαση δημοκρατίας τη νέα προσπάθεια καταστολής. Τα λουκέτα στα μαγαζιά βρίσκονται σε κάθε εμπορικό δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά. 

«Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο».

Θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσει «σιγή νεκροταφείου» στα σχέδια των κυβερνήσεων και εργοδοτών. 

 Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Λ.Σ.

Comments are closed.