Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Καλούμε 28 Φλεβάρη στο απεργιακό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10.30

Δημοσιεύτηκε στις

Συμμετέχουμε στην απεργία που έχουν προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α), η ομοσπονδία μας (Π.Ο.Θ.Α), η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Δεν ξεχνάμε! Απαιτούμε το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Παράλληλα, διεκδικούμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στην υπερφορολόγηση, για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας.

Καλούμε στο απεργιακό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10.30 διεκδικώντας:

 • Συλλογική σύμβαση εργασίας για όλα τα τμήματα του θεάτρου με όρους που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.
 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων του θεάτρου. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη συλλογική διαπραγμάτευση για οικονομικούς όρους. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για τεχνικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Όχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης των πνευστών, χορευτών, ηθοποιών μελοδράματος
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που είναι υπό καθεστώς ομηρίας
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
 • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Όχι στους πλειστηριασμούς λαϊκών οικογενειών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένα ατύχημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας

Ο συνάδελφος Δ.Ι. στο Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYCONOS, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι...