Κυριακή, Απρίλιος 11

Σωματείο Εργαζομένων Εθνική Λυρική Σκηνή : Κάλεσμα στο συλλαλητήριο για 8η Μάρτη

0
image_pdfimage_print

Όλες και όλοι το απόγευμα στις 5:30μμ, στα Προπύλαια!

Η βία και η καταστολή που θέλουν να μας επιβάλλουν, δε θα περάσει.

Η 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, είναι μια μέρα σύμβολο, αγώνα και διεκδίκησης για τις γυναίκες όλου του κόσμου, όπου το μήνυμά της παραμένει μέχρι και σήμερα ζωντανό και επίκαιρο, η ανισότητα και η εκμετάλλευση της γυναίκας υπάρχει ακόμα, σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Με αφετηρία μια καραμπόλα από καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ήρθαν στην επιφάνεια μια σειρά από συντηρητικά, πουριτανικά και ρατσιστικά στοιχεία που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια, μια γυναίκα μέσα στο εργασιακό της περιβάλλον. Στοιχεία που σήμερα, δεν επιτρέπεται να είναι αποδεκτά.

Όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, χρειάζεται να το βλέπουμε σαν ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για κάθε νέα εργαζόμενη ή εργαζόμενο της τέχνης, που δεν έχει τα οικονομικά προνόμια και τις γνωριμίες, να πορευτεί μέσα σε αυτό το χώρο και υποκύπτει στον εκβιασμό και τον τρόμο που του προκαλεί ο κάθε εργοδότης.

Με θάρρος και τόλμη μέσα από την συλλογική δράση να σπάσει η αντίληψη ότι ο κάθε μεγαλοπαραγωγός, η κάθε εργοδοσία, μπορεί να έχει την απόλυτη εξουσία και το δικαίωμα να ασκεί κάθε μορφή βίας πάνω σε έναν εργαζόμενο.

Ένα χρόνο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, οι χώροι του πολιτισμού παραμένουν κλειστοί για το κοινό ενώ εμείς, όλοι οι εργαζόμενοι του θεάτρου και οι συνεργαζόμενοι καλλιτέχνες προσπαθούμε να παράγουμε έργο μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με υγειονομικά πρωτόκολλα που πολύ συχνά γίνονται «λάστιχο» στη λογική του «κάντε υπομονή για να βγει η δουλειά».

Και δε μας φτάνει η καθημερινή βία στο εργασιακό χώρο αλλά έχουμε και την αύξηση της κρατικής καταστολής σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας, είτε προέρχεται από εργαζόμενους, είτε από φοιτητές, είτε από απλούς πολίτες στις γειτονιές.

Η βία και η καταστολή που θέλουν να μας επιβάλλουν, δε θα περάσει.

Όλες και όλοι το απόγευμα στις 5:30μμ, στα Προπύλαια!

Σπάμε την καταστολή και την τρομοκρατία!

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» σπάζοντας τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας

Share.

Comments are closed.