Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας : Ως εδώ ! Να ξεμπερδεύουμε με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα

image_pdfimage_print

Οι ανύπαρκτοι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Ε.Κ.Θ.

Οι  allinclusive παραθεριστέςκάθε τριετία σε  πεντάστερα  ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, μακριά από τους εργάτες. Οι καθοδηγητές του συνδικαλιστικού της  Ασφάλειας (Συνέδριο του Ε.Κ.Θ ),οι συνχρωτιζόμενοι  των  Μ.Α.Τ και της Αστυνομίας ( Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ) έβγαλαν ανακοίνωση….

Με στόμφο ανακοινώνουν  ότι καταδικάζουν απερίφραστα την παρεμπόδιση από εκλεγμένους  της Δ.Α.Σ και αν είναι δυνατόν… από εργάτες,του εργοδότη Καραγεωργόπουλουκαι του  συφερτού των νόθων αντιπροσώπωννα κάνει ένα  ακόμα συνέδριο οπερέτα κομμένο και ραμμένο στα σχεδία της εργοδοσίας. 

Το ταξικό μίσος των εργοδοτών που εκφράζει η πλειοψηφία της διοίκησης του Ε.Κ.Θ το κατανοούμε. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει αναλάβει  την υπόθαλψη των εργοδοτών στις γραμμές της, που τώρα, εκτός από τη σύμπλευση με τη λογική της εργοδοσίας, έχει μετατρέψει το συνδικαλιστικό κίνημα σε διαταξική οργάνωση, στην οποία συμμετέχουν εκτός από εργάτες, συνταξιούχοι και εργοδότες.

Βέβαια πάει πολύ να αναφέρονται σε «τάγματα εφόδου» εκείνοι που επιστρατεύουν μπράβους, «φουσκωτούς» από εταιρείες security, φρουρούς των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές όπως π.χ. στο συνέδριο της Ο.Ι.Υ.Ε.  Αυτοί που φέρνουν ΜΑΤ και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας μέσα στα Εργατικά Κέντρα.

Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Είναι οι δυνάμεις  αυτές που στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξη με τους άθλιους μισθούς – μεροκάματα και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Συνυπέγραψαν με τον ΣΕΒ τον άθλιο νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ. Μπήκαν εμπόδιο στην προσπάθεια 530 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που κατέθεσαν σχέδιο νόμου στη Βουλή για τις ΣΣΕ και την επαναφοράς τους.
Στήριξαν και στηρίζουν το χτύπημα της απεργίας. Τη λογική ότι οι απεργίες «έφαγαν τα ψωμιά τους» και τώρα οι εργαζόμενοι χρειάζονται διάλογο και συνεννόηση με την εργοδοσία, χρειάζονται «έξυπνους» συνδικαλιστές.
Στήριξαν και στηρίζουν τη λογική της ενσωμάτωσης και του κοινωνικού εταιρισμού, ότι εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να πάνε μαζί για την καπιταλιστική ανάπτυξη, ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται.
Καλλιεργούν την ηττοπάθεια, για να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε υποχείριο των εργοδοτών.

Είναι οι δυνάμεις αυτές που όταν  χρειάζεται να οργανώσουν με τους εργαζόμενους τον αγώνα για δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, ανοίγουν  διάπλατα τις πόρτες τους στους μεγάλους επιχειρηματίες.

Φέρνουν τους μεγαλοεργοδότες δίπλα στους εργαζόμενους μετατρέποντας τα Εργατικά Κέντρα των εργαζομένων σε γραφεία ευρέσεως φθηνής εργασίας, παραδίδουν στα αφεντικά εργάτες χωρίς απαιτήσεις, που θα δουλεύουν με βάση τα νέα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, τα μεροκάματα πείνας και τις διαλυμένες συμβάσεις εργασίας.

Δεν μπορούμε να μην αφήσουμε ασχολίαστη την παράγραφο που αναφέρετε στην  «πλειοψηφία των εργαζομένων» και μάλιστα«συντριπτική»από μια διοίκησηΕργατικούΚέντρου που στις απεργιακές του συγκεντρώσεις στην καλύτερηπερίπτωσημαζεύειμερικέςδεκάδες και πολλές φορές ούτε καν τους εκλεγμένους της.

Τέλος , απευθυνόμαστε στον πραγματικό συντάκτη της ανακοίνωσης της πλειοψηφίας της διοίκησης του  Ε.Κ.Θ τον Σ.Ε.Β και τους λέμε:

Δηλώνουμε ότι τα εξαπτέρυγα σας στο συνδικαλιστικό κίνημα θα μας βρουν πάλι μπροστά τους.

Μαζικά, μαχητικά, θα επιδιώξουμε το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε, όπου και αν γίνει,  να είναι ένα συνέδριο  ανοιχτό στους εργάτες.

Ένα συνέδριο που θα αποτυπώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς της κάθε παράταξης και όχι τη νοθεία του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.