Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ): Όλοι στην απεργία στις 30 Ιούνη

0

   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΗ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Το Σωματείο μας  συμμετέχει στην Πανελλαδική Κλαδική Απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία μας, την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Απεργούμε για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Με όρους εργασίας που θα δίνουν την δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι σε συνθήκες μεσαίωνα και για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης στο εργοστάσιο.

Απεργούμε γιατί μας αγανακτεί να μην μπορούμε να ζεστάνουμε την οικογένειά μας , να μην μπορούμε να βάλουμε καύσιμο για να πάμε στην δουλειά μας , να τρέμουμε όταν έρχεται το ρεύμα και να φοβόμαστε μη μας το κόψουν , να μην μπορούμε να ψωνίσουμε τα αναγκαία λόγο της ακρίβειας.  Δεν συμβιβαζόμαστε άλλο με την φτώχεια , τα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας , την ανεργία , να δουλεύουμε χωρίς  ΣΣΕ.

Η εργοδοσία της EMFI(ΕΒΓΑ) χωρίς να διαπραγματευτεί με το Σωματείο ανακοίνωσε μονομερώς, αυξήσεις της τάξης του 2% και κατώτατο μεικτό μισθό τα 1000€ μόνο για τους μόνιμους συναδέλφους, λέγοντας ότι οι εποχιακοί συνάδελφοι πήραν αύξηση από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό. Επιλέγοντας πάλι τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε μόνιμους και εποχιακούς.

Πουθενά δεν κάνει κουβέντα για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας με βάση το πλαίσιο αιτημάτων που της έχουμε καταθέσει. Μάλιστα ας αναλογιστούμε, ότι ακόμα και αυτή την πρόταση (την οικιοθελή παροχή) για την αύξηση-ψίχουλα δεν δέχεται να την υπογράψει μέσω Επιχειρησιακής Σύμβασης. Σήμερα δίνεται, αύριο πάλι όχι.

Είναι σίγουρο, ότι η εργοδοσία δεν νοιάζεται για κανέναν και καμιά από εμάς που εργαζόμαστε στην εταιρεία, πόσο μάλλον για τις οικογένειές μας. Άλλωστε η διαχρονική στάση και επιλογές της στο πετσόκομμα των μισθών και δικαιωμάτων μας, τη μισή δουλειά, μισή ζωή που έχουν επιβάλλει για εκατοντάδες συναδέλφους τα επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο η ζωή.

Ανάλογη είναι η στάση της εργοδοσίας των επιχειρήσεων συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου και στα άλλα εργοστάσια. Δίνοντας αλλού αυξήσεις λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω προσπαθούν διασπάσουν τον κοινό βηματισμό των σωματείων. Η κοινή μας δράση φαίνεται, ότι έχει ενοχλήσει.

Δεν πάει άλλο. Δίνουμε μαζική, δυναμική απάντηση με την συμμετοχή μας στην απεργία. Στέλνουμε το μήνυμα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνουν σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία.

Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει . Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα και τη μισή ζωή που μας προσφέρουν. Από την μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.  

Άλλωστε τα πρόσφατα παραδείγματα, με την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε μια σειρά από άλλους κλάδους , όπως στην Ομοσπονδία Οικοδόμων, στην ζώνη στο Πέραμα, στην Μινέρβα και στο σωματείο της COSCO μέσα από αγώνες, δείχνουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται  με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Από της 10.00 το βράδυ της Τετάρτης 29/6 έως της 10.00

το βράδυ της Πέμπτης 30/6.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.