Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ): Για την επιτυχία της απεργίας στις 30 Ιούνη

0

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου σχέσης  εργασίας  που απέργησαν μαζικά στις 30 Ιουνίου, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα μας, όπως η υπογραφή Επιχειρησιακής και Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ακόμα και τους λίγους εργαζόμενους που μπήκαν για δουλειά κάτω από τεράστιες πιέσεις.

Η απεργία ήταν καθολική και στα υπόλοιπα εργοστάσια των επιχειρήσεων συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου, δείχνοντας την ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όταν οι εργαζόμενοι, το αποφασίσουν, τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ούτε ο νόμος Χατζηδάκη που τον έχουμε κάνει κουρελόχαρτο, ούτε το οργανωμένο σχέδιο της εργοδοσίας που προσπάθησε να χτυπήσει την ΑΠΕΡΓΙΑ φτιάχνοντας Απεργοσπαστικό Μηχανισμό με τους γνωστούς πρόθυμος οσφυοκάμπτες.

Χαρακτηριστικό της αποτυχίας τους ήταν, ότι ενώ ερχόντουσαν φορτηγά να πάρουν παγωτά και κρουασάν, τα έδιωχναν γιατί δεν είχαν κάποιον να τα φορτώσει. Αλήθεια γιατί τα μεγαλοστελέχη και ο υπόλοιπος μηχανισμός  δεν έπιαναν τα κλαρκ να φορτώσουν τα φορτηγά; Φοβήθηκαν άραγε μήπως λερώσουν τα χέρια ή τα ρούχα τους; Δεν υπερασπίζονταν το δικαίωμα στην εργασία; Δεν ήρθαν για να δουλέψουν;

Τι έκαναν τόσες ώρες στο κλειστό εργοστάσιο;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας . Το επόμενο διάστημα μέσα από Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας, μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία του ομίλου, για την υπογραφή Επιχειρησιακής και Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.