Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ): 19 Γενάρη όλοι στην κινητοποίηση στις 6μ.μ. στην πλατεία στο Μοναστηράκι

0

            ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΓΕΝΑΡΗ

ΣΤΙΣ 6:00μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και ιδιαίτερα της μετάλλαξης Όμικρον αναδεικνύει άλλη μια φορά την εγκληματική  ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας. Καθημερινά οι νεκροί είναι δεκάδες και χιλιάδες τα νέα κρούσματα. Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά  μέτρα προστασίας του λαού επιμένει στην λογική της ατομικής  ευθύνης.

Η κατάργηση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου που μειώνει την καραντίνα σε 5 μέρες, τα μέτρα προστασίας που έχουν γίνει λάστιχο και η εντατικοποίηση της εργασίας που χτυπάει κόκκινο έχει σαν αποτέλεσμα σε όλους τους χώρους δουλειάς να γεμίζουμε κρούσματα και να μεγαλώνει ο φόβος για την υγεία και την ζωή μας, όπως και των οικογενειών μας. Όλα αυτά στον βωμό της διασφάλισης και της αύξησης των κερδών των βιομηχάνων.                                                                                                Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της προστασίας της υγείας, της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

  • Παροχή των απαραίτητων μέσων προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με ευθύνη κυβέρνησης-εργοδοσίας.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από την δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Άμεση στελέχωση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών που έχουν αποψιλωθεί, ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική  ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας  φροντίδας Υγείας, για άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού , για νέες ΜΕΘ.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.