Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Για την συνάντηση με την εργοδοσία και την πρόταση της για μισό κουλούρι με λίγο σουσάμι!

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο ενημερώνει όλους τους εργαζόμενους ότι την Δευτέρα 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία, που αφορούσε την απάντηση της στο πλαίσιο αιτημάτων μας.

Η εργοδοσία μέσω των στελεχών της, προσήλθε στην συνάντηση άλλη μια φορά χωρίς ξεκάθαρες απαντήσεις πάνω στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.  Ανακοίνωσαν την απόφαση τους για αύξηση 1,5% με διαφοροποιήσεις (αξιολόγηση – που δεν αφορά όλους) από 1 Ιουνίου, 20 μονιμοποιήσεις συναδέλφων και πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης αγνώστων παροχών.

Μας λένε για αύξηση 1,5%, όταν η κυβέρνηση στην τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού έδωσε 6,5%.

Όσον αφορά την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς η εργοδοσία δήλωσε ότι δεν δέχεται να συζητήσει την υπογραφή της και αντιπρότεινε διμερή συμφωνία.

Όμως τα ψίχουλα που αποφάσισε να μας πετάξει η εργοδοσία είναι δυσανάλογα από τα κέρδη που έχει βγάλει τόσα χρόνια από τον ιδρώτα μας. Τα ψίχουλα αυτά φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες μας, τη στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει με διψήφια νούμερα και οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πάρει φωτιά.Τα ψίχουλα αυτά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Ύστερα από πρόταση του Προέδρου και με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων, η εργοδοσία συμφώνησε να προσέλθει σε νέα συνάντηση την Παρασκευή 24 Μαΐου όπου αναμένουμε την βελτιωμένη πρόταση της επί του συνολικού πλαισίου αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δείξουμε στην πράξη την αποφασιστικότητα μας για να υπογραφεί επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις που μπορούν να δώσουν σήμερα ανάσες για να τα φέρουμε βόλτα και να μπει το λιθαράκι ώστε να κατοχυρώσουμε συλλογικά δικαιώματα και να έχουμε νέες κατακτήσεις.

Στον αγώνα που δίνουμε, όλοι πρέπει να πάρουμε θέση, όλοι θα κριθούμε από το δικό μας, δίκιο.

Την επόμενη εβδομάδα μετά τη συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση.

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...