Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Όλοι στην απεργία 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

 ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ  ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία που έχουν προκηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στις 28 Φλεβάρη, έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών.

Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΣΕ, η ίδια η Ε.Ε., η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν. Θέλουν το έγκλημα να ξεχαστεί γιατί όλοι αυτοί είναι ένοχοι!

Δεν θα τους περάσει! Το κύριο που επιδιώκουν είναι να συγκαλύψουν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε “κακιά στιγμή” αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο με αιτίες και ενόχους. Προσπαθούν να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν. Την πολιτική που τα μετράει όλα με το κέρδος των καπιταλιστών θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η εργατική τάξη μετράει την χρόνια που πέρασε σχεδόν 200 νεκρούς από τα εργατικά ατυχήματα. Μέσα στις δυο προηγούμενες μέρες έχουμε 2 νεκρούς και 3 σακατεμένους εργάτες στις επιχειρήσεις Χριστοδούλου Χυμοποιία στο Αργος και στην βιομηχανία μηχανημάτων SABOστην Χαλκίδα. Σε όλα αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα μέτρα ασφάλειας ήταν ανύπαρκτα.

Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά συνολικά δεν είναι η μαγική εικόνα, που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως «επιτυχίες», οι οποίες είναι φαρμάκι για τον λαό και φάρμακο μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το μεγάλο φαγοπότι, που έχει ήδη ξεκινήσει με τα τεράστια κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το συνεχιζόμενο ράλι της ακρίβειας, οι αυξήσεις-ψίχουλα, τα επιδόματα-κοροϊδία και ο μέσος βασικός μισθός που εξανεμίζεται στις 15 του μήνα δείχνουν την πραγματική αλήθεια. Πλέον πεινάνε ακόμα και όσοι δουλεύουμε μιας και ακόμη και τα βασικά είδη επιβίωσης είναι απρόσιτα. Παράλληλα οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, η απαξίωση της δημόσιας παιδείας, η υποστελέχωση των μονάδων υγείας και των νοσοκομείων και οι συνεχιζόμενοιπλειστηριασμοίπρώτηςκατοικίαςαποτελούνολομέτωπηεπίθεση στην ζωή μας.

Ενώ για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν χρήματα, η κυβέρνηση δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα και βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς  πολέμους.

Τώρα πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Τώρα να δώσουμε  δυναμική απάντηση με Απεργία. Σε κάθε επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και η εργοδοσία απέναντι στους εργαζόμενους, θα μας βρίσκει απέναντι. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα απαντάμε κάθε μέρα με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από νέους αγώνες.

Η λύση δεν βρίσκεται στα ξεροκόμματα που τάζει η κυβέρνηση, ούτε στην ανακύκλωση της φτώχειας. Στον αντίποδα, προβάλουμε τις δικές μας ανάγκες. Η υπεράσπιση του εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς, η πάλη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κατοχύρωση μιας σειράς δικαιωμάτων που θα απαντούν στα σημερινά οξυμένα προβλήματα είναι επείγουσα ανάγκη. Ανάγκη για ασφάλεια στη δουλειά, για ξεκούραση, για ικανοποιητικές αποδοχές. Για να μπορούμε να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας καλύτερα. Αυτά δεν μας χαρίζονται, αλλά πρέπει αγωνιστικά να τα διεκδικούμε καθημερινά.

Στον κλάδο των τροφίμων έχουμε την υπογραφή Επιχειρησιακών ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, σε χώρους όπως στην ΔΕΛΤΑ, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία κ.α.

Το σωματείο καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21/2 για να εγκρίνουμε το πλαίσιο αιτημάτων και να σχεδιάσουμε τον αγώνα για την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ, γνωρίζοντας πως η εργοδοσία την αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.

Εμείς οι πολλοί με τον αγώνα μας θα κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα. Μαζί με τα παιδιά μας, που αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, δίπλα στα αδέλφια μας τους αγρότες, που παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τον τόπο τους, δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους που νιώθουν το κλοιό να στενεύει.

Δίπλα ο ένας στον άλλον, που βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής του «πάμε κι όπου βγει», της πολιτικής που βάζει στο εικονοστάσι τα κέρδη των λίγων και στο ανάθεμα τις ανάγκες των πολλών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30 ΠΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να πεταχτεί εκτός Εστιών

Απαράδεκτη η στάση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Εμμένει στην έξωση φοιτητών από τις...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Για την πυρκαγιά στο πλοίο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε, κατά την διάρκεια επισκευαστικών εργασιών, που πραγματοποιούνταν στο RO/RO πλοίο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», της...