Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής  Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ): Ανακοίνωση για τη πρώτη συνάντηση με την εταιρεία για την ΣΣΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την προηγούμενη Παρασκευή 6/4/2024, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας με εκπροσώπους της εταιρείας,για την σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Σωματείο μας κατέθεσε το πλαίσιο αιτημάτων που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση και ακολούθησε εκτενής συζήτηση πάνω σε αυτά και από τις δύο πλευρές.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
1.      ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 10% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ 1.1.2024

Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε αύξηση το 2024, τα αποτελέσματα της εταιρείας δεν είναι ικανοποιητικά. Θα συναντηθούμε με την οικονομική διεύθυνση και θα σας απαντήσουμε.
2.      ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ
3.      ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΖΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δεν μπορεί να γίνει
4.      ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Υποπρουποθέσεις
5.      ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΙ

Το Σωματείο, πάρα τις διαφωνίες που εκφράστηκαν πάνω στα αιτήματα αλλά και σε άλλα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην ΕΖΑ, αξιολογεί ως θετική την πρώτη αυτή συνάντηση και εκτιμά ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να προχωρήσουμε στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΖΑ, δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τους συναδέλφους μας εργαζόμενους του κλάδου στην Αθηναϊκή και Ολυμπιακή Ζυθοποιία, οι οποίοι υπογράφουν με τα σωματεία τους συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, έχουν συγκροτημένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα και μπορούν να κάνουν τουλάχιστον έναν ελάχιστο προγραμματισμό στη ζωή τους με βάση αυτό. Το ίδιο ζητάμε και εμείς, γιατί είναι το δίκαιο και το σωστό. Θεωρούμε ότι η εταιρεία το έχει κατανοήσει και το αποδέχεται.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και περιμένουμε τις απαντήσεις της εταιρείας, πάνω στα αιτήματα μας και την επιχειρηματολογία που τα συνοδεύουν, την οποία ούτε οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν τον αντικειμενικό τους χαρακτήρα και την ανάγκη από την οποία πηγάζουν, προκειμένου να συναντηθούμε, να βρούμε κοινό τόπο και να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία.

Εξάλλου και η ίδια η εταιρεία, μέσω τον εκπροσώπων της, κατέθεσε στη συνάντηση ότι είναι θετική και θέλει να υπογράψει σύμβαση με το σωματείο. Αυτό το κρατάμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 12/4/2024 στις 14.00 στο εστιατόριο του εργοστασίου.

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι τραπεζικές προμήθειες των ηλεκτρονικών αλλαγών

Συνάδελφοι, Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάτω από την πίεση και την αγανάκτηση χιλιάδων επαγγελματιών...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Δράμας: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Βαδίζουμε στον δρόμο των εργατών του Σικάγο!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η  Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Για την Απεργιακή Συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους κατέκλυσαν σήμερα την Πλατεία Ελευθερίας για την απεργιακή συγκέντρωση...