Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής : Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι

Όλοι γνωρίζουμε ότι μοναδικό όπλο των εργαζόμενων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές είναι ο οργανωμένος αγώνας τους, η μαζική συμμετοχή τους στα σωματεία τους. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να μην υπάρχει καμία αντίδραση στις αντεργατικές τους επιλογές, θωρακίζουν το σύστημα με νόμους που επί της ουσίας κάνουν το δικαίωμα κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης απαγορευτικό.

Μετά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που στις αρχές του 2018 ψήφισε την κατάργηση των απεργιών έρχεται σήμερα και η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που φέρνει άμεσα σε ψήφιση και νέες αντιδραστικές διατάξεις με κύριο στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων .

Καμία ανοχή στην κρατική – εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα !

Το ήδη περίπλοκο και ασφυκτικό πλαίσιο για να είναι νόμιμη η απεργία γίνεται πλέον ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% των απεργιών βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. Δεν τους αρκεί! Ο στόχος είναι το 100% των απεργιών να βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Ανοίγει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών, για ένταση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, στους αγώνες για καλύτερο μεροκάματο, ανθρώπινο ωράριο, για σύγχρονους όρους δουλειάς, για το τσάκισμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Επιχειρούν σχέδιο καθυπόταξης των σωματείων στην εργοδοσία και τα συμφέροντά της!

Η κοροϊδία γίνεται ακόμα πιο φανερή ! Με ψευδεπίγραφα επιχειρήματα περί “δημοκρατίας”, πριν λίγες μέρες ψήφισαν νόμο που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα αδιαφορώντας για το συσχετισμό που διαμόρφωσαν οι πρόσφατες εκλογές, παρόλο που αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλιά τους. Η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει για όλους και για όλα ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος, δηλαδή το 23% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου! Για τον εργάτη όμως που παλεύει για το ψωμί του και τη ζωή του, απαιτούν και ζητάνε καθολική συμμετοχή, να ισχύει όχι το 50%+1 όσων συμμετέχουν στη συζήτηση απόφασης για απεργία, αλλά το 50%+1 όσων είναι γραμμένοι στα μητρώα του σωματείου(!).

Συγκεκριμένα

  • Με το «ηλεκτρονικό μητρώο» η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκεντρώσει μια μεγάλη βάση δεδομένων, ένα γενικευμένο φακέλωμα, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους, με σκοπό να δυναμώσει η κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία και κατά συνέπεια να μην οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα. Είναι χτύπημα στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, παρέμβαση στα καταστατικά τους που στην πράξη γίνονται κουρελόχαρτα.
  • Με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» καταργείται η ουσιαστική συμμετοχή και οι μαζικές, δημοκρατικές λειτουργίες των συνδικάτων. Κάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» του εργοδότη και του κράτους ένας εργαζόμενος θα «ψηφίζει» για τους εκπροσώπους του, για τα αιτήματά του, για τις μορφές του αγώνα και τη διάρκειά τους. Όλα αυτά θα καταγράφονται και το αποτέλεσμα της «διαδικασίας» θα είναι πάντα στα χέρια της εργοδοσίας, θα αλλάζει και αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού .

Η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» έρχεται να γιγαντώσει το όργιο νοθείας και παρεμβάσεων στα συνδικάτα για να εδραιωθεί μια καλή συνδικαλιστική ηγεσία , αφού η «επιστολική ψήφος» ήδη αξιοποιείται σε μια σειρά σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, με σάκους να αλλάζουν στα ταχυδρομεία και κλητήρες να αλλάζουν ψηφοδέλτια στο δρόμο.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά που καθορίζουν το πως λειτουργούν!

Έχουν κανόνες!

Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δεν λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η απάντηση μας είναι ο ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμα μας στον τρόπο οργάνωσης της δράσης μας και το δικαίωμα μας στην απεργία.

Καταδικάζουμε κάθε πρόθεση και της σημερινής κυβέρνησης για παρεμπόδιση κάθε συνδικαλιστικής δράσης

Συντονίζουμε τον αγώνα με όλα τα σωματεία και ομοσπονδίας ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης , συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστική αντίδραση .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Comments are closed.