Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΛΤΑ Ν. Αττικής: Για τις διεκδικήσεις του σωματείου

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Με παρακαταθήκη τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας το προηγούμενο διάστημα, εντείναμε την πίεση μας προς την εργοδοσία για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου που η εντατικοποίηση της εργασίας αυξάνεται, αλλά και για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που είχαμε θέσει ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της.

Αποτέλεσμα της πίεσης αυτής ήταν να αποσπάσουμε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι βάρδιες και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου σε διάφορα τμήματα. Επίσης αποσπάσαμε δωροεπιταγές 250 ευρώ ανά μήνα της καλοκαιρινής περιόδου (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) δηλαδή σύνολο 750 ευρώ και αφορούν τους εργαζόμενους της Παραγωγής, Τεχνικής Υπηρεσίας, Ποιοτικού Ελέγχου, Αποθήκης και τους Οδηγούς.

Απαιτούμε να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό μια σειρά από τμήματα (Παστερίωση, Παραλαβή, Μηχανικοί, Θερμαστές, Παραγωγή κλπ) και οι συνάδελφοί μας που προσλήφθηκαν με σύμβαση ορισμένου χρόνου να μονιμοποιηθούν. Παραμένουμε σε ετοιμότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση για ότι προκύψει.

Έχουμε μπροστά μας το Σεπτέμβρη τη διαπραγμάτευση για το επιπλέον ποσοστό αύξησης που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους και θα έχει ισχύ από 01/09, βάσει του άρθρου της ΕΣΣΕ που με τη συμμετοχή και την μαχητικότητά μας υπογράψαμε και φέτος.

Με την ίδια αποφασιστικότητα, οργάνωση και συσπείρωση στο Σωματείο μας θα δώσουμε και τους επόμενους αγώνες μας ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει 13 ώρες δουλειάς, που ουσιαστικά επιμηκύνει και ελαστικοποιεί τον εργάσιμο χρόνο πατώντας πάνω στους αντίστοιχους προηγούμενους νόμους Γεωργιάδη και Χατζηδάκη. Είναι πρόκληση τον 21ο αιώνα, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης να μιλάνε για 13 ώρες δουλειάς.

Μόνο με την οργάνωσή μας, τη διεκδίκηση και αμφισβητώντας το «δικαίωμα» της εργοδοσίας να κερδίζει από την εκμετάλλευσή μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Χαιρετισμός στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη (Video) 

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) κάτω από τον...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Για τη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 06.08.2026 η συνάντηση του ΔΣ Συνδικάτου με τον Υπουργό ΠΕΝ κ....

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πέλλας: Εκδήλωση για κανόνες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Το σωματείο μας, καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στις Τετάρτη 19 Αύγουστου στο πάρκο...