Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΛΤΑ Ν. Αττικής: 28 Φλεβάρη Απεργούμε αποφασιστικά και μαζικά

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΤΥΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΡΩΙ 07:00-ΛΗΞΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ 01 ΜΑΡΤΗ 07:00

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Το ΔΣ του σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη όπου 57 άνθρωποι κυρίως νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Απεργούμε και απαιτούμε να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες διαχρονικά, να μην περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος.

Να αναδειχθεί ότι η πραγματική αιτία είναι η πολιτική του κέρδους, η πολιτική του κόστους-οφέλους που κάθε μέρα μας βάζει σε κίνδυνο και θυσιάζει μέχρι και την ανθρώπινη ζωή.

Δίνουμε απάντηση σε αυτή την πολιτική που υποβαθμίζει τη ζωή μας, τις σιδηροδρομικές υποδομές,  την υγεία με τις δεκάδες ελλείψεις προσωπικού (ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρα κλπ.), την παιδεία με τις ασυντήρητες κτιριακές υποδομές, ότι είμαστε απροστάτευτοι σε κάθε φυσική καταστροφή καθώς και την ασφάλειά μας στους χώρους εργασίας. Ταυτόχρονα μπορούν όμως να δαπανούν τεράστια ποσά για εξοπλισμούς συμμετέχοντας στους πολέμους και να συνεχίζεται η φοροληστεία, η ακρίβεια προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και των βιομηχάνων.

Αυτή είναι η πολιτική που δημιουργεί νέα Τέμπη στους χώρους δουλειάς με ευθύνη των εργοδοτών στοιχίζοντας τη ζωή 300 εργαζομένων τα τελευταία δυο χρόνια την ώρα που εργάζονταν.

Στη ΔΕΛΤΑ η εργοδοσία αντιμετωπίζει την σωματική μας ακεραιότητα ως κόστος που δεν της αποφέρει κέρδος. Αυτό δείχνει και η απάντηση που μας έδωσαν στη τελευταία συνάντησή μας για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, όπου μας είπαν ότι για νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις βάρδιες δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις. Για κάθε εργατικό ατύχημα στη ΔΕΛΤΑ και σε άλλους χώρους δουλειάς δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά στιγμή. Αιτίες είναι ο παλιός εξοπλισμός, τα επικίνδυνα σημεία του εργοστασίου που για χρόνια υπάρχουν, η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη προσωπικού, η πίεση να βγει η παραγωγή να πιαστούν οι δείκτες παραγωγικότητας για τη διασφάλιση του κέρδους, καταστρατηγώντας ουσιαστικά τα όποια υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας. Στο τέλος επιχειρούν να ρίξουν και την ευθύνη αποκλειστικά στον εργαζόμενο.

Το σύνθημα «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αφορά κάθε πτυχή της ζωής μας. Από το γεγονός ότι η αναμονή ασθενοφόρου για συναδέλφους μας έφτασε μέχρι τις 3 ώρες μέχρι και τους πολέμους που θυσιάζονται οι λαοί για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας ώστε να γυρίζουμε στις οικογένειές μας όρθιοι και αρτιμελής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης εργασίας που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου κόντρα στην πρόταση του ΣΕΒ που εξαιρεί τους εργάτες παραγωγής, τους υπαλλήλους γραφείων και ακόμα κάποιες ειδικότητες από των κατώτατο κλαδικό μισθό και στηρίζουμε το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας. Για να κερδίσουμε εμείς πρέπει να χάσουνε αυτοί.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Περισσότερα

Συνδικάτα Καβάλας : Δίγλωσση ανακοίνωση για μετανάστες Καβάλα

Συνάδελφοι/σες Τα σωματεία μας καλούν τους συναδέλφους πρόσφυγες και μετανάστες να κάνουν το βήμα και...

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτ. Επιχ. Πειραιά: Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Το σωματείο μας είναι στο πλευρό των εκλεγμένων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση του αγώνα υπεράσπισης λαϊκής κατοικίας

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ...