Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote Evalue Αττικής : Πάρτε πίσω το σπαστό ωράριο

0
image_pdfimage_print

ΔΥΝΑΜΩΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ-ΣΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ενώ δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι της κυβέρνησης με το οποίο γράφτηκε το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά και τη 10ωρη δουλειά, έρχεται η Cosmote EValue να το εφαρμόσει χωρίς καμία καθυστέρηση!

Έπειτα από συνεχείς ενημερώσεις σε τμήματα για το σπαστό ωράριο το πρωί της Παρασκευής, το σωματείο πραγματοποίησε παρέμβαση στη διοίκηση στην οποία μας ενημέρωσαν ότι το σπαστό ωράριο που προτείνεται αφορά σε τηλεργασία 4 ώρες το πρωί και 4 ώρες το απόγευμα με μετατροπή των συμβάσεων από 6ωρη απασχόληση σε 8ωρη. Είναι υποκριτικό να λένε ότι αυτό το κάνουν για να διευκολύνουν τις μανάδες να παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο, την ίδια στιγμή που ούτε θέλουν να ακούν για υπογραφή ΣΣΕ που περιλαμβάνει  αιτήματα που καλύπτουν τις εργαζόμενες μητέρες, γιατί για αυτούς κάτι τέτοιο αποτελεί κόστος.

Επίσης, προφασίζονται  ότι με το σπαστό ωράριο δεν θα ενοχλούνται οι πελάτες με κλήσεις το μεσημέρι, ενώ ουσιαστικά ο λόγος που προχωράνε με αυτή τη μορφή εργασίας είναι για να αντιμετωπίσουν την  «χαμένη» παραγωγικότητα τις νεκρές ώρες του μεσημεριού και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο εντατικά το απόγευμα που υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση.

ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

Η διεύρυνση του σπαστού ωραρίου είναι πλευρά του νομοσχεδίου που πέρασε η κυβέρνηση μέσα στον Ιούνη παρά τη γενική κατακραυγή, την καταδίκη και τους αγώνες των εργαζόμενων. Έφεραν ένα νομοσχέδιο που είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των εργοδοτών και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων που θέλουν μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και επιμήκυνση του απλήρωτου εργάσιμου χρόνου, χτύπημα στη δράση των σωματείων και των απεργιών, για να βγαίνουν περισσότερα κέρδη. Τώρα οι εργοδότες σπεύδουν να το εφαρμόσουν, μαζί και η Cosmote EValue.

Σπαστό ωράριο και διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου σημαίνει για εμάς συνολική ανατροπή της ζωής μας και των οικογενειών μας, χτύπημα του οικογενειακού και προσωπικού μας προγραμματισμού, χτύπημα στον ελεύθερο χρόνο.  Σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης μέχρι τελικής πτώσης. Όλη μας η μέρα από το πρωί ως το βράδυ θα καθορίζεται από τον εργοδότη. Θα ζούμε για να δουλεύουμε κυριολεκτικά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Τα δήθεν προνόμια που μας παρουσιάζουν για να το αποδεχτούμε είναι ένας μύθος. Λύση για να «αυξηθεί» ο μισθός δεν είναι να δουλεύουμε σαν δούλοι, από το πρωί ως το βράδυ, για να παίρνουμε τον βασικό μισθό και αν… Λύση για τις  εργαζόμενες μητέρες δε μπορεί να είναι η χειροτέρευση των εργασιακών όρων ούτε το ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου. Είναι μεγάλη οπισθοδρόμηση να θεωρείται ότι η γυναίκα όλη την ημέρα θα πρέπει να δουλεύει και ταυτόχρονα να επωμίζεται ακόμη περισσότερο ατομικά την ευθύνη για τα παιδιά, το νοικοκυριό, τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Να γίνεται δηλαδή χίλια κομμάτια με τον εργοδότη να την εκμεταλλεύεται διπλά και το κράτος να μην έχει καμία ευθύνη για κοινωνικές παροχές και προστασία απέναντι στη μητρότητα.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

Πλήρως εκτεθειμένες βρίσκονται όσες δυνάμεις, στοιχιζόμενες πίσω από την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ,  έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ότι το νομοσχέδιο έχει θετικά σημεία. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έλεγαν ότι στον ΟΤΕ δεν θα εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, καλλιεργώντας τη λογική του δήθεν ανθρώπινου εργοδότη, την αναμονή και την απάθεια μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιούνη. Ψεύδονται και διαψεύδονται οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί το νομοσχέδιο είναι επιταγή των εργοδοτών για να ενταθεί η εκμετάλλευση. Είναι προαπαιτούμενο για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις δόσεις που διαφημίζει η κυβέρνηση που είναι χρήματα των λαών της Ευρώπης και θα κατευθυνθούν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι στις λαϊκές ανάγκες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,,

Καλούμε να μη δεχτεί κανείς να δουλέψει σπαστό ωράριο, από το γραφείο ή από το σπίτι. Κανείς να μη δεχτεί καμία διευθέτηση στον εργάσιμο χρόνο.

Η επιτυχία των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων μας δίνει τη δύναμη για να ακυρώσουμε στην πράξη το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Κανείς να μη βάλει πλάτη για την εφαρμογή του, ούτε εθελοντικά ούτε κάτω από εκβιασμούς και τρομοκρατία. Καλούμε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει πιέσεις να έρθει σε επαφή με το σωματείο μας και συλλογικά να απαντήσουμε.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη σήμερα είναι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και σύγχρονα δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, προστασία της μητρότητας, ελεύθερο χρόνο.

Απάντηση στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τους μισθούς πείνας, τη ζωή λάστιχο, την όλο και μεγαλύτερη αδυναμία να καλυφθούν οι ανάγκες μας και των οικογενειών μας μπορεί να φέρει μόνο η οργανωμένη διεκδίκηση και πάλη απέναντι στο σύνολο των αντεργατικών νόμων και μεθοδεύσεων της εργοδοσίας. Απαιτείται να δυναμώσει η πάλη για συγκροτημένα δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η πάλη για να μην εφαρμοστεί το νέο νομοσχέδιο, να ακυρωθεί στην πράξη από εμάς τους ίδιους.

Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, εμείς έχουμε και τη δύναμη για να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων τους αντεργατικούς τους νόμους.

Με τη στάση του καθενός από εμάς και τη συλλογική δράση όλων μαζί μπορούμε να αντισταθούμε και να αποκρούσουμε τον πόλεμο που δεχόμαστε.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο – καμία διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Μετατροπή των συμβάσεων από 6ωρες σε 8ωρες
  • Κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας
  • Υπογραφή  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με βάση το σχέδιο που έχει ψηφίσει η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας

 

 

Share.

Comments are closed.