Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού : Για τις νέες τροπολογίες της κυβέρνησης

0

Ο αντιδραστικός κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό!

Μετά το πρόσφατο πρωτόκολλο υπερμετάδοσης του ιού που μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη δουλειά ακόμα και αν είναι θετικοί, με νέα τροπολογία που φέρνει, οι εργαζόμενοι που νοσούν με κορονοιό θα μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι! Κι από τη μύγα ξύγκι θα βγάλουν για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους εργοδότες!

 Την ώρα που οι νεκροί ξεπερνούν τις 22 χιλιάδες, αντί η Κυβέρνηση να παίρνει μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και την Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να μπορούν οι νοσούντες να περιθάλπτονται και οι ασθενείς να μην πεθαίνουν στα ράντζα, τους βάζει να δουλέψουν.

Αυτή η αντιδραστική τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση και άλλων αδειών. Σήμερα νοσείς με κορονοιό και μπορείς να δουλέψεις από το σπίτι, αύριο θα ζητάνε από τις μαμάδες να τηλεργάζονται στην άδεια λοχείας, στους αδειούχους να παίρνουν το λάπτοπ στην παραλία και πάει λέγοντας.

Για όλες αυτές τις εξελίξεις το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει από την αρχή. Η τηλεργασία είναι μια νέα μορφή ευέλικτης εργασίας που εφαρμόστηκε με πρόσχημα την πανδημία αλλά ήρθε για να μείνει, αφού αυξάνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την κερδοφορία των εργοδοτών, μέσα από την καταστρατήγηση του ωραρίου, των αδειών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων και μέσα από τη μείωση του κόστους για τον εργοδότη που μετατίθεται στους εργαζόμενους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Κυβέρνηση με την ίδια τροπολογία τιμωρεί τους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους με μείωση της άδειας σε 5 μέρες και με μείωση των αποδοχών. Οι 4 μέρες θα πληρώνονται κατά 50 % και η πέμπτη μέρα θα καλύπτεται από κάποια άλλη νόμιμη άδεια του εργαζόμενου (πχ κανονική). Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στα σχολεία με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, δεν δίνει ούτε τη δυνατότητα στους γονείς να φροντίσουν τα παιδιά τους που νοσούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Αντίθετα τους  κόβει το μισθό!

Να αποσυρθεί τώρα αυτή η αθλιότητα! Να μην εφαρμοστεί σε κανέναν χώρο δουλειάς. Κανένας εργαζόμενος που νοσεί να μην δεχτεί να δουλεύει. Να εξασφαλιστούν άδειες ειδικού σκοπού σε όσους βγαίνουν θετικοί, σε όσους είναι σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να φροντίσουν παιδιά ή ηλικιωμένους που νοσούν, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το Κράτος και την εργοδοσία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο μας σε περίπτωση που η εργοδοσία τους καλέσει να δουλέψουν ενώ νοσούν.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.