Σωματείο Εργαζομένων Atos Greece: Για την επικείμενη εξαγορά της Atos-Unify από τη Mitel

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι,

Μετά και τις χτεσινές ανακοινώσεις για την επικείμενη εξαγορά του μεγαλύτερου κομματιού της εταιρείας από τη Mitel, εμείς οι εργαζόμενοι γινόμαστε ακόμα μια φορά θεατές πολύ σημαντικών εξελίξεων και αλλαγών που θα γίνουν για μας , χωρίς εμάς.

Ειδικότερα στον κλάδο μας έχουμε πικρή εμπειρία από εξαγορές και συγχωνεύσεις (με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της νέας nova, που προέκυψε από την συγχώνευση και εξαγορά των nova και Wind από τη United Group ). Είναι γνωστό ότι σε αυτές οι διαδικασίες οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως κόστος για τις εταιρείες κάνοντας ότι μπορούν για να το μειώσουν για να πετύχουν το ιδανικό deal για τους ιδιοκτήτεςμεγαλομετόχους.

Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες λοιπόν, πρέπει η διοίκηση της εταιρείας να αποδείξει ότι όντως εννοεί αυτό που λέει ότι δίνει μεγάλο βάρος στις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων. Αν όντως είμαστε μια οικογένεια , τότε δεν περισσεύει κανείς . Αν όντως υπάρχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην εταιρεία, τότε έχει την υποχρέωση κατά διαδικασία της εξαγοράς να ξεκαθαρίσει προς όλες τις πλευρές ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι εκτός πλάνων. Η δουλεία μας όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα projects μας δίνει το δικαίωμα να ζητάμε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων!

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε από την διοίκηση :

Να δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά για τις θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων, ότι δε θα υπάρξει καμμιά βλαπτική μεταβολή στις συνθήκες εργασίας μας.
Για να καταπολεμηθεί όλο αυτό το κλίμα της ανασφάλειας και αβεβαιότητας που αντικειμενικά δημιουργείται σε τέτοιες καταστάσεις , ζητάμε άμεσα την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πού έχουμε προτείνει και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις. Η συλλογική σύμβαση , διάρκειας 2 ετών, αν υπογραφεί ,μπορεί να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό το κλίμα και την ψυχολογία των συναδέλφων, καθώς άμεσα θα δούμε πέρα των άλλων , σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς μας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας

Εν κατακλείδι , είναι καιρός συνάδελφοι από θεατές των εξελίξεων να μετατραπούμε εμείς σε βασικοί πρωταγωνιστές και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αν είμαστε όλοι μαζί συσπειρωμένοι, ενωμένοι, όλοι για έναν και ένας για όλους! Σας καλούμε όλους τώρα να γίνετε μέλη στο σωματείο μας, να το δυναμώσετε να δώσετε δύναμη στη δύναμή σας! Ένας συνάδελφος μόνος του νομοτελειακά οδηγείται στην μοιρολατρία και την απογοήτευση. Ένα σωματείο μαζικό, διεκδικητικό μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις προς όφελος των εργαζομένων.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία

Την Τετάρτη 22/3/23 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για να εκτιμήσει...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Οικοδόμων Χανίων: 27 Μάρτη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας   την Δευτέρα...

Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας...