Κυριακή, 7 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ): Για την έκτακτη Γενική συνέλευση του Σωματείου

0

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι                                                                       

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 06 Ιουνίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την συμμετοχή εκπροσώπων από τα άλλα σωματεία των επιχειρήσεων συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου στο πλαίσιο του κοινού μας βηματισμού απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

Από τους εκπροσώπους των υπολοίπων σωματείων ήρθε η εικόνα, πως και στα άλλα εργοστάσια συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου επικρατούν το ίδιο και χειρότερες συνθήκες. Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας είναι ίδια παντού. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε το πόσο έχει θορυβήσει την οικογένεια Φιλίππου ο κοινός βηματισμός των σωματείων. Η ενότητα όλων των εργαζομένων παρά τα όποια εμπόδια βάζουν σε κάθε χώρο.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Στην συνέλευση έγινε ενημέρωση από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου για τις ενέργειες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, που αφορούσαν την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, βασισμένη στο πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώσαμε μέσα από Γενική Συνέλευση.  Στην συζήτηση που ακολούθησε  ανταλλαχτήκαν γνώμες και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Όμως από πριν το ΔΣ γνώριζε την προσπάθεια της εργοδοσίας ώστε η ΓΣ να μην έχει μαζική συμμετοχή. Την Παρασκευή 3/6/2022 τροποποιήθηκε το πρόγραμμα της παραγωγής κρουασάν , βάζοντας πολλούς συναδέλφους να δουλέψουν βράδυ, με αυτήν την κίνηση ουσιαστικά υπονόμευσε τη συνέλευσή μας.    

Στην  συνέλευση φανερώθηκε για άλλη μια φορά ο μηχανισμός της εργοδοσίας. Αυτή  η μικρή μειοψηφία εργαζομένων, που τα έχει βρει με την εργοδοσία και όπως είπαν καθαρά δεν θέλουν αυξήσεις, ούτε τίποτα από το πλαίσιο αιτημάτων μας.

`2Άξιος ο Μισθός τους ! Η εργοδοσία να τους χαίρετε !

Αυτοί είναι οι υπαίτιοι που υπάρχουν στο εργοστάσιο εκατοντάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς δικαιώματα και δεν θέλουν να έχουν επαφή με το Σωματείο μας.

Είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός και που έχει ονοματεπώνυμο στο εργοστάσιο και ιδεολογικό υπόβαθρο και φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί.

Είναι αυτοί που μαζί με τα διευθυντικά στελέχη – προϊσταμένους εκβιάζουν, τρομοκρατούν για να σταματήσουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

 

 

Ήρθε η ώρα να τους απομονώσουμε για πάντα !

Καλούμε όλους τους τίμιους συναδέλφους και συναδέλφισσες, όλους όσους προβληματίζονται , που βλέπουν να χειροτερεύει η ζωή τους , αυτούς τους «συναδέλφους» να τους καταδικάσουν να μην βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν.

Γιατί έχουν περίσσιο θράσος να μας λένε να αποδεχτούμε τα ψίχουλα που έπεσαν από το τραπέζι των Φιλίππου.

Γιατί είναι αισχροί που βάζουν πλάτη να συνεχιστεί η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων.

Γιατί είναι σε ανοιχτή γραμμή με την εργοδοσία ! Γιατί είναι φερέφωνα και εντολοδόχοι τους !

Γιατί γνωρίζουμε ότι θα βάλουν νέα εμπόδια στην προσπάθεια να υπάρξει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Γιατί από κοινού με την εργοδοσία θα χρησιμοποιήσουν  το μαστίγιο και το καρότο για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Γιατί έχουν αλλεργία στους συλλογικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις μας εδώ και χρόνια.  

Το ΔΣ δηλώνει σε όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ότι δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στην ζωή και τα δικαιώματα μας . Με πίστη στο δίκιο του αγώνα μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης βασισμένη στο πλαίσιο αιτημάτων μας. Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κερδίζονται μέσα από αγώνες.

Άλλωστε τα πρόσφατα παραδείγματα, με την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε μια σειρά από άλλους κλάδους , όπως στην Ομοσπονδία Οικοδόμων με αυξήσεις έως 38,5% , στην ζώνη στο Πέραμα , στην Μινέρβα και στο σωματείο της COSCO μέσα από αγώνες, δείχνουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Προετοιμάζουμε νέα Γενική Συνέλευση το επόμενο διάστημα, όπου η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων ανεξάρτητου σχέσης εργασίας , θα είναι η καλύτερη απάντηση προς την εργοδοσία και τους κολαούζους της.

Συμμετέχουμε και ενισχύουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας μας (Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών) για Απεργία στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ με αίτημα την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδότες (ΣΕΒ).

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε,  η ενότητα των εργαζομένων θα σπάσει την τρομοκρατία, στο τέλος θα επιβάλει το δίκιο μας.

 

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ  

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.