Κυριακή, 7 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζ. στις Συνεργαζόμενες Πτνοτροφικές Επιχειρήσεις Κελαϊδίτης : 30 Ιούνη Όλοι στην απεργία

0

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ 2022

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 11:30 Π.Μ. , ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΤΑΚΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το τελευταίο διάστημα το Σωματείο μας όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία για επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για άλλα προβλήματα που μας απασχολούν (μεταφορά εργαζομένων, χρωστούμενα ένσημα, περικοπές μισθών κλπ) και έχουμε συζητήσει στις Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις που έχουν προηγηθεί.

Ιδιαίτερα η πραγματοποίηση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων στο χώρο εργασίας ήταν που ανάγκασε και την εργοδοσία να δεχθεί να μπει στη συζήτηση.

Από τις συναντήσεις με την εργοδοσία φάνηκε πως παρά κάποιες δεσμεύσεις που πήραμε η μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης δε θα είναι εύκολη. Η εργοδοσία επιδιώκει να διατηρήσει τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που διαμόρφωσε τα προηγούμενα χρόνια πατώντας πάνω στην ανυπαρξία Σωματείου στην επιχείρηση, στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας από αυτή και όλες τις κυβερνήσεις που νομοθετούν ενάντια στα δικαιώματά μας. Αυτό δείχνουν τα επιχειρήματά της ότι «δεν γίνονται αυτά σήμερα» και ότι «είναι αναχρονιστικό να ζητάμε αυξήσεις στο μισθό και Συλλογική Σύμβαση».

Θεωρούν αναχρονισμό τη Συλλογική Σύμβαση γιατί χωρίς αυτή μπορεί η εργοδοσία να διαπραγματεύεται με τον καθένα μας ξεχωριστά και μέσω της διάσπασης να πετυχαίνει μικρότερους μισθούς για όλους. Θεωρούν αναχρονισμό τη Συλλογική Σύμβαση που θα κατοχυρώνει την 5ήμερη εργασία γιατί θέλουν να έχουν την ευχέρεια, όποτε θέλουν, να μας γυρίζουν σε εκ περιτροπής εργασία (4ήμερο – 3ήμερο).

Ακόμα και οι αυξήσεις που προτάθηκαν από την διοίκηση της εταιρείας κάτω από την πίεση των δράσεων του Σωματείου μας, ανακοινώθηκαν στη λογική που διαχωρισμού των  εργαζομένων μιας και δεν είναι για όλους τους εργαζόμενους και δεν θα κατοχυρώνονται στο μισθό  για όσους αναφέρθηκαν κάτι που σημαίνει πως μπορεί να τα πάρουν πίσω οποιαδήποτε στιγμή.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας να μας στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλο ήταν πως η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε πως δεν θα δοθούν αυξήσεις στους

εργαζόμενους που δεν εκπροσωπεί το Σωματείο μας, όπως δηλαδή οι υπάλληλοι των γραφείων, άλλα και όσων, όπως είπαν, παίρνουν ήδη πολλά, όπως οι οδηγοί.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Είμαστε σε καλό δρόμο! Σε λιγότερο από έναν χρόνο ύπαρξης του Σωματείου μας έχουμε καταφέρει η εργοδοσία να μας αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο των εργαζομένων, να πραγματοποιούμε συνελεύσεις στο χώρο δουλειάς, έχουμε πιέσει για να λυθούν ορισμένα προβλήματα από τα πολλά που αντιμετωπίζουμε. Συνεχίζουμε για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Ανάλογη δράση έχουν και πολλά άλλα Σωματεία του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών. Στον ΜΙΜΙΚΟ, στην ΑΛΛΑΤΙΝΗ και συνολικά στον όμιλο ΦΙΛΊΠΠΟΥ, στην ΑΓΡΟΖΩΗ, στις ιχθυοκαλλιέργειες της AVRAMAR (πρώην Νηρέα), στο ΖΟΥΡΑ, στην COCA COLA και αλλού. Σε κάθε χώρο τα επιχειρήματα της εργοδοσίας είναι τα ίδια, την ώρα που δε μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα και το σούπερ μάρκετ μας λένε πως δεν είναι ώρα για αυξήσεις!

Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν»!

Με απόφαση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΤΩΝ στις 30 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο. Απεργία που θα συμβάλει για την προώθηση των αιτημάτων μας και στο δικό μας χώρο δουλειάς.

Για την ενημέρωση από τις συναντήσεις με την εργοδοσία, το σχεδιασμό της συνέχειας της δράσης του Σωματείου μας και την οργάνωση της Απεργίας καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 11:30 Π.Μ. , στο δημαρχείο της Νέας Αρτάκης.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.