Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360Connect και λ.θ: Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί η υγεία κανενός σε κίνδυνο

Δημοσιεύτηκε στις

Aπό σήμερα, αλλά και τις επόμενες μέρες, στην Αττική, την περιοχή που εργαζόμαστε, θα επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η εργασία χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο μας, να κινδυνεύουμε από την έκθεση μας στις υψηλές θερμοκρασίες. Για αυτό το λόγο κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για τη λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενες έγκυες θα πρέπει να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους τις μέρες του καύσωνα ανεξάρτητα αν ο χώρος στον οποίο δουλεύουν είναι κλιματιζόμενος καθώς διατρέχουν κίνδυνο κατά τη διάρκεια της μετάβασης από και προς τη δουλειά. Αντίστοιχη, μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει και για όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων, έχουμε δει πολλές φορές να μην λογαριάζεται η ζωή μας για τα κέρδη τους!

Διαπιστώσαμε νωρίτερα πως οι τεχνικοί πεδίου (εταιρικοί και ιδιώτες) βγήκαν κανονικά για εργασίες μονάχα με μία τροποποίηση στο πρόγραμμα κατά το διάστημα 1-5, ώστε σε αυτό να μην εκτελέσουν εξωτερικές εργασίες. Οι συνάδελφοι πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους με 40άρια, σε αυτοκίνητα που βράζουν.

Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην εργοδοσία, η οποία επέμεινε στο ότι δεν γίνεται να μην πραγματοποιηθούν ραντεβού ενώ υπάρχουν βλάβες, επικαλούμενη διάφορες οδηγίες.

Συνάδελφοι, δεν μας καλύπτει η τοποθέτηση της εταιρείας, φαίνεται ακόμα μια φορά πως δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη.  Απαιτούμε παύση εργασιών για το διάστημα 1-5, από σήμερα κιόλας μέχρι και την Παρασκευή.

Να μην δεχτεί κανένας την συνέχιση αυτών των εργασιών.  Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί η υγεία κανενός σε κίνδυνο, διεκδικούμε παύση εργασιών με πλήρεις αποδοχές. Όποιος συνάδελφος παρατηρεί τις παραπάνω παρατυπίες να έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το σωματείο.

 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...