Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360Connect και λ.θ: Η παρέμβαση του σωματείου μας για το επίδομα στους εργαζόμενους γονείς είχε αποτέλεσμα

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΊΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Συνάδελφοι,

Μετά από την πίεση και το πάγιο αίτημα του Σωματείου μας για την επαναλειτουργία των Summer Camps που η εργοδοσία διέκοψε μετά τον κορονοϊό για λόγους κόστους, η εργοδοσία τώρα ανακοίνωσε την παροχή των 150 ευρώ που αφορά στα παιδιά των εργαζόμενων που είναι στη Vodafone όπως επίσης και στις θυγατρικές της. Αφορά παιδιά που είναι γεννημένα από το 2012 έως το 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι στις συναντήσεις του Σωματείου μας με την εργοδοσία της Vodafone έχουμε θέσει επανειλημμένως το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους γονείς ζητώντας την επαναφορά των summer camps και επίδομα στους γονείς για κάθε παιδί.

Παρόλα αυτά η εργοδοσία συνεχίζει να βάζει διαχωρισμούς καθώς το επίδομα αυτό δεν αφορά την μεγάλη πλειοψηφία των ενοικιαζόμενων συναδέλφων και δεύτερον θέτει ηλικιακό διαχωρισμό για τα παιδιά.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί το επίδομα σε όλους τους συναδέλφους που έχουν παιδιά έως 12 ετών χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς!

Είναι αναγκαίο να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων η υπογραφή της ΣΣΕ, που να κατοχυρώνει για όλους τους εργαζόμενους που είναι γονείς ή κηδεμόνες παιδιών ηλικίας έως 6 ετών. Κάλυψη δαπάνης φύλαξης παιδιών 260 ευρώ μηνιαία, γονική άδεια με αποδοχές ανά τέκνο και για την περίοδο της προσχολικής αγωγής και για όλη την διάρκεια του σχολικού βίου του τέκνου (άδεια ανατροφής, φροντίδας, απουσίας για ασθένεια εξαρτημένων μελών) ως 2 ημέρες το μήνα και μέχρι συνολικά 10 το χρόνο. Επιπλέον 10 ημέρες άδειας (συνολικά 20 το χρόνο) για γονείς και κηδεμόνες που έχουν παιδιά με διανοητικά προβλήματα ή σωματική αναπηρία, κ.λ.π. που προβλέπονται από τον ν. 1483/84 7. Άδεια για διευκόλυνση εργαζομένων με οικογενειακές υποχρεώσεις όσες χρειαστούν, χωρίς αποδοχές

Το 2024, οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλον αυτόν τον πλούτο γύρω μας, είναι ρεαλιστικό να μπορούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ανθρώπινα και με τις καλύτερες συνθήκες. Δεν δεχόμαστε να ρίξουμε τις απαιτήσεις μας για μας και για τα παιδιά μας. Αξίζουν το καλύτερο.

Τα παιδιά όλων των εργαζόμενων της Vodafone έχουν το δικαίωμα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε δραστηριότητα.

Κάνουμε το Σωματείο μας ακόμα πιο δυνατό!

Έλα τώρα σε επαφή με το σωματείο σου. Μόνο οργανωμένα και συντονισμένα μπορούμε να πετύχουμε.

 Δεν είσαι μονός, είμαστε όλοι μαζί.

Διεκδικούμε: 

  • Αυξήσεις τώρα στους μισθούς. Κανένας συνάδελφος κάτω από 1000€
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους στην Vodafone και τις θυγατρικές
  • Ουσιαστικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας μέσα στους χώρους.

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...