Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360Connect και λθ: 24 Ιούλη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Κλιματικής Κρίσης

Δημοσιεύτηκε στις

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 24 Ιούλη στις 7.30μμ στο Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λ. Κηφισίας 37, Μαρούσι)

Για  ακόμη μία χρονιά εκατοντάδες  χιλιάδες στρέμματα δάσους καίγονται στην Αττική αλλά και σε όλη την χώρα,  και μαζί με αυτά  σπίτια και περιουσίες συνάδελφων και συνανθρώπων μας.  Τις προηγούμενες μέρες εξελίχθηκε ένα έγκλημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής,  στα Καλύβια, στον Κουβαρά, στη Σαρωνίδα, στη Μάνδρα,  στα Δερβενοχώρια, τη Μαγούλα, τη Νέα Πέραμο και το οποίο συνεχίζει να εξελίσσεται σε άλλες περιοχές της χώρας, στη Ρόδο, την Νότια Εύβοια, την Κέρκυρα, την Αχαΐα κ.α.  Οι συνέπειες αυτού του εγκλήματος είναι καταστροφικές  για τη ζωή όλου του λαού.

Κάθε χρόνο ακούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος και κάθε χρόνο είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με χιλιάδες στρέμματα καμένα δάση, σπίτια και περιουσίες. Ως εδώ!

Καλούμε τους συναδέλφους να απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα, να απαιτήσουμε:

  • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
  • Να στελεχωθούν τώρα τα Δασαρχείο Λαυρίου, Πεντέλης, Πάρνηθας και όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονο εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.
  • Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γη, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών  φαινομένων.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Υπό κατάληψη δύο πλοία, από τις 22 Απρίλη, στα Στενά του Ορμούζ

Υπό κατάληψη δύο πλοία, από τις 22 Απρίλη, στα Στενά του Ορμούζ, ανάμεσά τους...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Κάλεσμα στην εκδήλωση 29 Απρίλη για τον εργάσιμο χρόνο

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ Στην Εκδήλωση του Σωματείου μας για τον εργάσιμο χρόνο με θέμα: «Σικάγο 1886...

Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αθήνας: Ψήφισμα στήριξης στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Η...